Pandekage lagkage med hindbærskum

Pandekage lagkage
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Den Bedste Opskrift på pandekage lagkage med hindbærskum, hvid chokolade og friske bær. En overdådig lagkage lavet af pandekager.

Ingrediensliste

  • Pandekager

  • 30 g. smør
  • 250 g. hvedemel
  • 1 spsk. sukker
  • 0,5 tsk. salt
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 0,5 tsk. citronsaft
  • 6 dl. mælk
  • 3 stk. æg
  • Hindbærflødeskum

  • 200 g. frosne hindbær
  • 4 spsk. sukker
  • 5 dl. piskefløde
  • 4 spsk. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • Pynt

  • 50 g. hvid chokolade
  • 200 g. bær

Fremgangsmåde

  1. Put frosne hindbær og sukker i en lille gryde. Bring langsomt i kog og lad det koge i 5 minutter.
  2. Lad din bærblanding afkøle og blend den derefter til en ensartet blanding. Lad den køle helt af på køl.
  3. Pisk piskefløde med vaniljesukker og flormelis til du har en fast flødeskum.
  4. Vend den kolde bærblanding i flødeskummet.
  5. Smag evt. til med mere flormelis alt efter hvor sød du vil have den. Sæt på køl indtil brug.
  6. Nu skal du i gang med pandekagerne.
  7. Smelt smør og lad det køle af.
  8. Bland smeltet smør med de resterende ingredienser i en skål. Pisk dem godt sammen med et piskeris eller elpisker, så du ikke har nogle klumper.
  9. Varm en pande op ved middel varme. Smør panden med smør eller olie.
  10. Hæld lidt under 1 dl. dej på panden (alt efter hvor stor din pande er) og drej panden, så dejen fordeles rundt.
  11. Bag pandekagen i ca. 30-60 sekunder eller til den er gylden.
  12. Vend den med en paletkniv og bag den på den anden side.
  13. Tilsæt lidt smør til panden igen og fortsæt sådan med den resterende dej.
  14. Læg pandekagerne over på en tallerken, som de bliver færdige til.
  15. Lad pandekagerne køle af.
  16. Ved samling lægges en pandekage på et fad. Smør med hindbærflødeskum.
  17. Læg en pandekage ovenpå og fortsæt sådan indtil du har brugt alle pandekagerne.
  18. Smør også toppen med hindbærflødeskum.
  19. Top med hakket hvid chokolade og friske bær.
  20. Sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på pandekage lagkage med hindbærskum

En ekstraordinær og luksuriøs pandekage lagkage med hindbærskum, hvid chokolade og bær på toppen. Sådan en pandekagelagkage tager altså kegler, hvis du serverer den til den næste fødselsdagsfejring eller børnefødselsdagen. De fleste får nok Rasmus Klump associationer, når man ser sådan en ordentlig stabel af pandekager! Og hold nu op, hvor er det altså også bare lækkert.

Vi har fyldt pandekagelagkagen med hindbærskum og desuden toppet den med hakket hvid chokolade og friske bær. Du kan selvfølgelig også lave lagkagen med noget andet slags fyld, men vi elsker den syrlighed som hindbærskum har. Det opvejer nemlig det søde og gør også, at kagen ikke bliver alt for sød, hvilket vi elsker.

LÆS OGSÅ: Bagt cheesecake

Pandekage lagkage

Lagkage af pandekager

Men har du prøvet at lave en lagkage af pandekager? Det er slet ikke så svært. Den består jo netop blot af pandekager, som man kender dem. Vi laver ofte en dobbelt portion pandekager. Så kan den ene halvdel bruges til denne lagkage og den anden kan spises med det samme. For det er altså svært at lave pandekager, hvis man ikke må spise nogle af dem. Så det er den perfekte løsning ifølge os.

Pandekagekage med bær

Alt efter hvornår du laver denne kage, så ville vi helt sikkert udnytte de lækre bær, hvis det er muligt. Så laves den om sommeren, så top eller fyld den gerne med søde danske jordbær. Du kan i stedet for hindbærskum lave en jordbærskum i stedet. Her bytter du blot hindbær ud med frosne jordbær. Du kan også bruge friske jordbær, men så behøves du faktisk slet ikke at koge dem op. Så kan de blot moses og vendes i skummet.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar