Opskrifter på nemme lagkager til fest og hverdag. Du finder lagkage opskrift med mousse, rutebiler, med frugt, med mousse og meget mere. Lagkager er en rigtig fødselsdagskage, som vi stort set altid serverer, når der skal fejres fødselsdag. Her finder du vores bedste opskrifter på lagkager.

Lagkage til fødselsdag

Lagkager må være den absolutte ultimative fødselsdagskage. Vi er i hvert fald vokset op med, at en fødselsdag altid skal fejres med boller og lagkage. Her kan du lave en hjemmelavet kage med hjemmelavede lagkagebunde eller du kan bruge færdigkøbte. Det afhænger helt sikkert af hvor meget tid du vil bruge på kagen og hvor svær den skal være at lave. Man kan nemlig sagtens lave lækre lagkager med færdigkøbte bunde.

Hjemmelavede lagkagebunde

Det er slet ikke svært at lave hjemmelavede lagkagebunde. De består af en simpel “sukkerbrødsdej”, som primært består af æg, sukker og mel. Det giver luftige og lækre bunde, som du kan bruge til din hjemmelavede lagkage. Prøv blandt andet vores opskrifter på hjemmelavede bunde. Du finder både almindelige hvide bunde, men også chokoladelagkagebunde og nøddebunde.

Lagkage med frugt

De absolut bedste lagkager er med frugt, hvis du spørger os. Der er simpelthen noget over kombinationen af det friske fra frugt samt det søde fra creme, fløde og bunde. Vi elsker at bruge banan, jordbær eller hindbær i vores kager.

 

 

Hvor mange personer om en lagkage?

Vi plejer at en normal lagkage rækker til ca. 8 personer.

Hvor kan man købe lagkagebunde?

Færdiglavede lagkagebunde kan købes i de fleste supermarkeder. Ellers er der også nogle bagere, som laver nogle lækre lagkagebunde.

Er lagkage dansk?

Lagkage har eksisteret i Danmark siden 1900-tallet. Othellolagkagen blev blandt andet opfundet i Danmark.

Kan jeg lave lagkage dagen før?

Lagkage er en af de kager, som kun bliver bedre af at blive lavet dagen før. Så kan bundene og fyldet få lov til at trække, hvilket ofte gør kagen bedre.