Oldemorsfranskbrød Oldemorsfranskbrød Opskrift til 12345678910 stk. Opskrift til 1 stk. Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 1 time og 40 minutter Samlet tid 1 time og 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på oldemorsfranskbrød. Hjemmebagt oldemorbrød, når det er bedst. Nyd dit hjemmebagte brød med smør, ost eller marmelade. Ingrediensliste 25 g. gær 2 dl. vand 1 dl. naturel yoghurt 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie 1,5 tsk. salt 1 spsk. sukker 500 g. hvedemel 1 stk. æg Fremgangsmåde Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt yoghurt, olie, salt og sukker. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen må gerne være lidt klistret. Ælt dejen godt til den er smidig, enten på bordet eller i køkkenmaskinen. Lad dejen hæve tildækket 1 time i skålen eller på bordet. Form herefter dejen til et franskbrød og læg det på en bageplade. Lad brødet efterhæve 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn. Rids brødet med en skarp kniv og pensl det med et sammenpisket æg. Bag brødet nederst i ovnen i ca. 40-45 minutter. Når du banker på det, så skal det lyde hult. Tag det ud af ovnen og lad det afkøle på en bagerist. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på oldemorsfranskbrød Sådan et oldemorsfranskbrød bringer så mange gode minder frem hos os! Var det en ting, da du voksede op? Da vi var mindre, der var der en bager i den by, som vi er vokset op i. Her blev der solgt de lækreste og blødeste oldemorsfranskbrød. Det brød har vi simpelthen spist så mange gange med en omgang smør eller varm leverpostej på. Så derfor var vi selvfølgelig nødt til at rekreere det lækre og svampede brød. Det er et saftigt franskbrød, som er drysset med mel på toppen. Det har en saftig og lækker krumme. Lidt ligesom en lækker bamsebolle, men i franskbrødsudgave. Vi har bagt det uden en form, men du kan også sagtens bage det i en franskbrødsform. Det kommer lidt an på hvilket udtryk det er, som man gerne vil have at sit brød skal have. Inden bagning, så ridser vi også brødet. Det synes vi giver sådan et fint udtryk. Så hvis du mangler en ny opskrift på bagværk, så prøv lige den her lækre og nemme opskrift. LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores morgenmadsopskrifter Oldemor brød Uanset hvad du kalder brødet, så er det uden tvivl et virkelig godt og nemt brød. Vi kalder det et oldemorbrød, fordi det hed det ved vores lokale bager. Men i princippet er det jo bare et lyst franskbrød, som er bagt på hvedemel. Dét som gør brødet ekstra saftigt er, at vi bruger naturel yoghurt. Surmælksprodukter i bagværk er med til at gøre det ekstra saftigt og gør også, at det ikke bliver tørt. Det er hemmeligheden bag det her lækre brød. Har du ikke yoghurt, så erstatter du bare med skyr, creme fraiche eller hvad du ellers lige har. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Kan man fryse det ned ? Hvis ja hvordan tilbereder man det så, hvis man gerne vil ha det som “nybagt” Svar
Hej Jannie, Du kan godt fryse det ned ja. Vi plejer nogle gange at fryse det ned i skiver. Og så kan man tage en skive direkte fra frost og så i brødristeren, så synes vi, at det bliver som “nybagt” 🙂 Kh Svar
Lækkert franskbrød 👍🏼 kan det mon laves som koldthævet også? Så skal det vel stadig efterhæve i 30 minutter? Svar