Franskbrød er et hvidt hvedebrød, som oftest bliver bagt i form. Du kan bage franskbrød med kærnemælk, med kerner, med gær, med surdej. Det kan laves uden mælk og så kan du også langtidshæve eller koldhæve dejen. Det er noget af det nemmeste brød, da det jo ikke skal formes ligesom boller. Spis dit franskbrød til morgenmad, til frokost eller som en eftermiddagssnack. Der er intet som et hjemmebagt franskbrød.

Franskbrød opskrift

Findes der noget bedre end en skive friskbagt franskbrød med smeltende smør? Franskbrød er en rigtig klassiker, der kan spises til alle måltider. Herinde har vi samlet vores bedste opskrifter på franskbrød, og mon ikke du også kan finde en favorit franskbrød opskrift. Måske foretrækker du et helt klassisk gammeldags franskbrød, som din bedstemor lavede det? Eller måske er du mere til et lækkert groft franskbrød med masser af bid? Uanset hvad du foretrækker, kan du finde en opskrift på franskbrød her. Her finder du nemlig opskrifter på franskbrød med æg, uden mælk, med kærnemælk, uden form, med havregryn og meget mere.

Franskbrød i form

Et franskbrød er et klassisk lyst brød, der skæres i skiver og spises med forskelligt pålæg. Men et franskbrød er dog ikke bare et franskbrød, og det kan varieres i det uendelige. Det helt klassiske franskbrød i form er dog nok dét, som de fleste forbinder med et franskbrød. Når du bager dit franskbrød i form, bliver det mere firkantet og særligt velegnet til en sandwich. Et lækkert franskbrød bagt i form bliver også gerne sprødt på toppen, mens det holder sig mere blødt i bunden. Derfor kan det også være et godt franskbrød til børn, der kan have svært ved hårde skorper.

Hjemmebagt franskbrød

Det er nok de færreste, der ikke af og til køber et franskbrød med hjem fra supermarkedet. Men har du nogensinde prøvet at lave hjemmebagt franskbrød? Hvis ikke du har prøvet hjemmelavet franskbrød, så er du gået glip af noget. Det er nemt at lave hjemmebagt franskbrød, og som en bonus er det også billigere end de færdigbagte. Når du selv bager dit brød, kan du også få det, lige som du vil have det. Når du bager dit eget franskbrød, styrer du helt selv hvilke og hvor mange kerner, der skal i. Du vælger også selv, om dit franskbrød skal bages med eller uden form. Hvis du bager en større portion franskbrød, kan du også sagtens fryse det ned. Du får det bedste resultat, hvis du skærer det friske brød i skiver, inden du fryser det. På denne måde kan du også nøjes med at tage den ønskede mængde op. Når du skal bruge brødet igen, kan du bare lade det tø op ved stuetemperatur. Hvis du er meget brødsulten, og ikke kan vente, kan du dog også smide det i ovnen eller riste det. På denne måde kan du få lækkert hjemmebagt franskbrød, lige når du ønsker det.

Koldhævet franskbrød

Koldhævet franskbrød er lidt af en favorit hos os, for det er både nemt og lækkert. Du skal bare lave dejen aftenen før og stille den på køl i en form natten over. Næste morgen smider du dejen ind i ovnen, hvor den passer sig selv, mens du dækker morgenbordet. Vi tør godt garantere, at du bliver populær hos familien, når de står op til duften af friskbagt brød. Udover at koldhævet franskbrød er nemt at bage, så er det også lækkert. Når du koldhæver dit brød, får smagen nemlig bedre tid til at udvikle sig. Det giver et lækkert og luftigt franskbrød.