Amerikansk lagkage Amerikansk lagkage Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 50 minutter Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på amerikansk lagkage. En hjemmelavet lagkage med vaniljebunde toppet med marengs, marmelade og flødeskum. Ingrediensliste Bunde 5 stk. æg 120 g. smør 130 g. sukker 1,5 tsk. vaniljesukker 100 g. hvedemel 1,5 tsk. bagepulver 0,5 dl. mælk Marengs 175 g. sukker Andet 3 dl. piskefløde 150 g. jordbærmarmelade 200 g. jordbær Fremgangsmåde Først skal bundene laves. Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt. Tænd ovnen på 250 grader alm. ovn (over- og undervarme). Del æg i hvider og i blommer. Pisk sukker, vaniljesukker og smør til det bliver luftigt. Tilsæt æggeblommerne og mælk. Vej hvedemel og bagepulver af. Pisk det i den våde masse. Den skal være ret tyk. Gør to springforme klar med bagepapir. Fordel dejen i de to springforme på Ø22 cm. Bages i en forvarmet ovn ved 250 grader alm. ovn i 5 minutter. Tag dem ud og sænk temperaturen til 150 grader alm. ovn. Pisk æggehvider med en elpisker. Tilsæt sukker lidt ad gangen og pisk til du har en fast marengs. Smør det på bundene og bag dem i 40-45 minutter. I mellemtiden piskes fløde til en let skum. Når bundene er bagt afkøles de på en bagerist. Placer den første bund på det fad eller tallerken, som du vil servere kagen på. Fordel marmelade på bunden. Top herefter med halvdelen af flødeskummet. Kom den anden bund på og gentag igen. Top til sidst med jordbær skåret i halve eller kvarte. Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på amerikansk lagkage Du får her en rigtig sommeropskrift! Nemlig opskriften på amerikansk lagkage. Intet mindre. En helt fantastisk lagkage, som består af vaniljebunde med marengs, som bliver lagt sammen med jordbærmarmelade og flødeskum. Kagen bliver toppet af med friske bær, hvilket altså giver dig den ultimative sommerlagkage. Den her kage er hurtigt blevet en favorit, når der skal fejres fødselsdage i sommerhalvåret. Det er sådan lidt en kombination af en traditionel lagkage og en marengslagkage. Vaniljebundene bliver nemlig bagt med et lag marengs på toppen. Det smager fantastisk og giver samtidig sådan et lidt rustikt og anderledes udseende til din jordbærlagkage. Vi har lagt den sammen med jordbærmarmelade, men du kan bruge lige præcis den marmelade, som du bedst kan lide. Du kan også udnytte sommerens lækre rabarber og lave en rabarberkompot. Det vil uden tvivl også være super lækkert! LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på lagkager Marengslagkage med jordbær og flødeskum Som sagt, så er det en slags krydsning mellem en almindelig lagkage og en marengslagkage. Er du til marengslagkage, så er der ingen tvivl om, at du også vil elske den her kage. Kombinationen af den søde vaniljebund og så med den sprøde marengs på toppen. Nøj, det er altså bare så godt! Vi tror altså ikke, at du finder en mere fin sommerlagkage end denne. Den er perfekt til fødselsdage, fejringer og ellers hvis der bare skal forkæles i løbet af sommeren. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej Charlotte, Det står beskrevet i fremgangsmåden, at du skal dele de 5 æg. Hviderne skal så bruges i marengsen 🙂 Kh Svar
Hvis man laver bundene dagen i forvejen, hvordan opbevare man dem så bedst, for at marengsen ikke bliver blød? Svar
Hej 🙂 Skal luge være sikker på jeg forstår rigtigt 🙂 Skal jeg bage bundene i kort tid også tage dem ud og putte sukker + æggehvider på (marengs’en) også alt sammen ind i oven igen sammen ? 😀 Mvh Carina Svar
Hvis jeg vil bage denne i en ovn bradepande, hvor meget tror du, jeg skal X opskriften? Kh Stina Svar