
Guf guf kage
Forberedelsestid
15 minutterTilberedelsestid
45 minutterSamlet tid
1 timeBeskrivelse
Den bedste opskrift på guf guf kage. En svampet chokoladekage toppet med kokosglasur. En nem og lækker bradepandekage med chokolade.
Ingrediensliste
-
Kage
- 100 g. smør
- 200 g. sukker
- 30 g. bagekakao
- 1 stk. æg
- 1 tsk. natron
- 2,5 dl. kærnemælk
- 130 g. hvedemel
-
Glasur
- 150 g. smør
- 2 spsk. bagekakao
- 5 spsk. færdiglavet kaffe
- 280 g. flormelis
- 75 g. kokosmel
- 1 tsk. vaniljesukker
Fremgangsmåde
Bund
- Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme).
- Smelt smør og lad det køle af.
- Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
- Bland de våde ingredienser sammen med de tørre ingredienser og rør/pisk indtil der ingen klumper er.
- Hæld dejen i en smurt form (20 x 20 cm). Bag i midten af ovnen i ca. 30 minutter. Hold øje med den efter 20 minutter.
- Hvis du stikker en strikkepind eller tandstik ned i midten af kagen og den kommer op uden dej på er kagen færdigbagt.
- Lad kagen afkøle helt.
Glasur
- Smelt smør i en gryde.
- Vej alle de resterende ingredienser af i en skål undtagen kaffe.
- Når smørret er smeltet, så tilsættes alle de tørre ingredienser. Tilsæt kaffe lidt efter lidt til du har en ensartet glasur.
- Hæld den over kagen og lad den sætte sig.
Opskrift på guf guf kage
En lækker og nem guf guf kage med masser af chokoladeglasur med kokos i! En guf guf kage er en kage, som består af en chokoladekage, som bliver toppet med chokoladedrømmefyld. Altså nærmere betegnet en slags mørk drømmekage. Den smager så godt og er en af vores go-to kager, når vi skal lave en stor bradepandekage, som man skal have med til eksempelvis kollegaer.
Det er samtidig også en af de kager, som du sagtens kan bage dagen før uden, at den bliver dårligere af det. Vi har også brugt kærnemælk i kagen, som også er med til at gøre, at den kun bliver bedre dagen efter. Hvis du ikke lige har kærnemælk, så kan du også bruge ymer, A38, creme fraiche eller skyr. Hvis du bruger creme fraiche eller skyr, så kan du med fordel lige blande det op i lidt vand, så det er knap så tykt.
LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på chokoladekager
Chokoladekage med kokos
Måske du allerede kender den lækre chokoladekage med kokos, som kaldes guf guf kage eller den du ved nok. Hvis ikke, så er du virkelig gået glip af noget. Og så må du altså love os, at du prøver den! Du får virkelig en god og svampet chokoladekage, hvor glasuren lige er prikken over i’et.
Kan kagen fryses?
Ja, den kan sagtens fryses.
Hvordan opbevares den?
Opbevar den ved stuetemperatur. Pak den godt ned i husholdningsfilm eller i en lufttæt beholder.
Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Kommentarer
Kan man bruge tykmælk i stedet for kærnemælk?
Hej,
Ja <3
Kh
Hej.
Kan jeg bruge instant kaffe?
Vh. Cecilie
Hej,
Ja sagtens <3
Kh
Hvis den først skal spises dagen efter – skal den så ikke opbevares på køl?
Hej,
Nej, bagværk udtørrer på køl, så kan man undgå det, så helst ved stuetemperatur 🙂
Kh
Kan den mon laves om til muffins?
Hej,
Ja sagtens 😀
Kh
Kan den laves uden æg?
Hej,
Så vil vi anbefale den her bund og så med kokosfyldet på toppen: https://mummum.dk/chokoladekage-uden-aeg/
Kh
Ville i fryse den før eller efter topping/glasur? 🙂
Hej,
Den kan sagtens fryses med topping <3
Kh
Jeg fulgte opskriften 100%, og 30 minutters bagetid er ikke helt retvisende. Snarere 40-45 minutter.
Brugte den anbefalede fad-størrelse.
Hej Gitte,
Var det mon et porcelænsfad? 🙂
KH
Kan denne laves i en bradepande?? Den som følger med ens oven ? I så fald, hvor mange gange skal den ganges op ?
Hej,
Ville gange med 3 eller 3,5 alt efter hvor høj du vil have den 🙂
Kh