Sarah Bernhardt lagkage

Sarah Bernhardt lagkage
Opskrift til personer Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

45 minutter

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

3 timer og 45 minutter

Beskrivelse

Opskrift på hjemmelavet Sarah Bernhardt inspireret lagkage med hindbærcreme og chokoladecreme. Den er pyntet med marcipanbånd og friske bær.

Ingrediensliste

  • Lagkagebunde

  • 4 stk. æg
  • 190 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 80 g. hvedemel
  • 50 g. kartoffelmel
  • Chokoladecreme

  • 100 g. mørk chokolade
  • 2 dl. piskefløde
  • Hindbærcreme

  • 150 g. frosne hindbær
  • 2 spsk. sukker
  • 1,5 dl. piskefløde
  • Marcipanbånd

  • 200 g. marcipan
  • 100 g. flormelis
  • 30 g. glukosesirup
  • Andet

  • 50 g. makroner
  • 150 g. flormelis
  • 2 spsk. bagekakao
  • 2 spsk. vand
  • 500 g. bær

Fremgangsmåde

Lagkagebunde

  1. Lææggene (med skal) i varmt vand i 20 minutter (dette gør man, så de får stuetemperatur – alternativt kan du også tage dem ud af køleskabet 1 time før brug).
  2. Pisk æg (du skal bruge 180 g., så det er ikke sikkert, at du skal bruge alle æggene. Vær opmærksom på mængden, hvis du ganger op i opskriften), sukker og vaniljesukker indtil det er helt hvidt. Vi piskede dem i ca. 10-15 minutter. Se evt. billeder længere nede.
  3. Vej hvedemel, kartoffelmel, salt og bagepulver af i en skål.
  4. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  5. Sigt hvedemel, kartoffelmel, salt og bagepulver i æggeblandingen og vend forsigtigt det i. Brug evt. en dejskraber til at vende det i. Det er vigtigt, at man er forsigtig og bruger lange strøg, så man undgår, at alt luften ryger ud.
  6. Beklæd en springform (Ø22 cm) med bagepapir.
  7. Hæld dejen i formen. Bank formen et par gange mod bordet, så man får fjernet eventuelle luftbobler.
  8. Bag den i ca. 30-40 minutter på anden nederste rille alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med den efter 20 minutter. Når du kan stikke en kødnål, strikkepind eller noget andet tyndt ned i kagen og den kommer op uden ubagt dej, så er den færdig.
  9. Tag formen ud af ovnen og lad kagen køle helt af.
  10. Når kagen er kølet af, så tages den ud af springformen og deles i 3 bunde.

Fyld

  1. Start med chokoladecremen.
  2. Hak chokolade fint og kom det i en skål.
  3. Opvarm piskefløde i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen i skålen og rør godt rundt. Stil massen på køl. i 30-60 minutter eller til den er helt kold. Rør i den undervejs.
  4. Imens den er på køl, så laves hindbærcremen.
  5. Start med at gøre hindbærkompotten klar til hindbærskum.
  6. Frosne hindbær og sukker koges let op i en gryde ved lav/middel varme. Bærrene moses en anelse sammen. Lad det simre ved lav varme i 10 minutter, så noget af væsken kan fordampe. Du skal have en fast kompot.
  7. Hindbærkompotten sættes på køl, indtil den er helt kold (den kan også laves dagen før).
  8. Piskefløde piskes til en fast flødeskum.
  9. Vend lidt af hindbærkompotten i ad gangen (så kan du nemmere justere, at den ikke bliver for tynd).
  10. Sæt din hindbærskum på køl, indtil den skal bruges.
  11. Pisk chokoladetrøffelcremen cremet med en elpisker (vær forsigtig, så den ikke bliver overpisket). Sæt til side.
  12. Læg først bunden af kagen på et fad eller stor tallerken (det fad du vil servere på).
  13. Fordel din chokoladetrøffel over bunden. Smør den ud med en kniv. Fordel knuste makroner og friske bær (skåret i mindre stykker) ovenpå. Læg en bund ovenpå.
  14. Fordel hindbærskum ovenpå bunden. Kom igen knuste makroner og friske bær over det hele.
  15. Top med den sidste bund.
  16. Rør glasur sammen af flormelis, bagekakao og vand. Hvis den er lidt for tynd, så tilsæt ekstra flormelis. Den skal være ret tyk.
  17. Smør toppen med glasur. Sæt kagen på køl, imens du laver marcipanbåndet.

Marcipanbånd

  1. I en røremaskine røres marcipan, glukosesirup og flormelis sammen med k-spaden. Alternativt kan det også æltes sammen i hånden.
  2. Rul marcipanen ud til et langt bånd på 60 cm. cirka. (rul det evt. ud i lidt majsstivelse, så det ikke klistrer). Skær kanterne til, så det passer til højden og og omkredsen på din kage.
  3. Sno marcipanbåndet rundt om din kage og skær det evt. til ved lukningen.
  4. Pynt din kage med friske bær på toppen. Sæt på køl indtil den skal spises.
Bedøm denne ret

Opskrift på Sarah Bernhardt lagkage

Her får du en Sarah Bernhardt inspireret lagkage. Den består af lyse lagkagebunde, som bliver fyldt med både chokoladecreme, hindbærskum, makroner og friske bær. For at gøre den lidt mere ekstravagant, så har vi lavet et marcipanbånd rundt om den og selvfølgelig toppet med friske bær. Det her er en virkelig god lagkage, men den er også lidt tidskrævende, da den indeholder mange elementer. Men har man tiden, så er den også det hele værd!

Der er intet som en hjemmelavet lagkage, hvis der skal fejres fødselsdage. Det er netop også til sådan nogle anledninger, hvor der gerne må blive gjort lidt ekstra ud af det og man gerne vil lave noget godt fra bunden. Så er det altså uden tvivl sådan en lagkage her, som du skal kaste dig over. Server lagkagen sammen med en omgang bløde bamseboller, så vil dine fødselsdagsgæster helt sikkert være i himlen.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på lagkager

Sarah Bernhardt lagkage

Lagkage med hindbær og chokolade

Kombinationen af hindbær og chokolade går man bare heller aldrig galt med. I denne lagkage har vi kombineret Sarah Bernhardt cremen, som er en pisket chokoladetrøffel og en frisk hindbærskum. Vi lader ikke hindbærskummen være så sød, da vi synes det er lækkert med kombinationen af det søde og syrlige. Desuden har vi også kommet friske bær i. Her ville det være lækkert med nogle friske hindbær og jordbær blandt andet.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar