Solbærlagkage Solbærlagkage Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 2 timer Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 2 timer og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på solbærlagkage med lyse lagkagebunde, creme, solbærkompot og makroner. Den bedste lagkage med solbær. Ingrediensliste Lagkagebunde 4 stk. æg 190 g. sukker 2 tsk. vaniljesukker 1 knivspids salt 1,5 tsk. bagepulver 80 g. hvedemel 50 g. kartoffelmel Kagecreme 4 stk. æggeblomme 30 g. majsstivelse 2 tsk. vaniljesukker 40 g. sukker 3 dl. mælk 2 dl. piskefløde Solbærkompot 250 g. solbær 125 g. sukker 1 tsk. vaniljesukker 2 tsk. citronsaft Chokoladeganache 125 g. mørk chokolade 1 dl. piskefløde Andet 100 g. makroner 4 dl. piskefløde 30 g. hvid chokolade 100 g. bær Fremgangsmåde Lagkagebunde Læg æggene (med skal) i varmt vand i 20 minutter (dette gør man, så de får stuetemperatur – alternativt kan du også tage dem ud af køleskabet 1 time før brug). Pisk æg (du skal bruge 180 g., så det er ikke sikkert, at du skal bruge alle æggene. Vær opmærksom på mængden, hvis du ganger op i opskriften), sukker og vaniljesukker indtil det er lyst og luftigt med en elpisker. Det tager ca. 5-10 minutter. Vej hvedemel, salt og bagepulver af i en skål. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn (over- og undervarme). Sigt hvedemel, kartoffelmel, salt og bagepulver i æggeblandingen og vend forsigtigt det i. Brug evt. en dejskraber til at vende det i. Det er vigtigt, at man er forsigtig og bruger lange strøg, så man undgår, at alt luften ryger ud. Smør en springform (Ø22 cm) godt med fedtstof. Hæld dejen i formen. Bank formen et par gange mod bordet, så man får fjernet eventuelle luftbobler. Bag den i ca. 30-40 minutter på anden nederste rille alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med den efter 20 minutter. Når du kan stikke en kødnål, strikkepind eller noget andet tyndt ned i kagen og den kommer op uden ubagt dej, så er den færdig. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle helt af. Når kagen er kølet af, så deles den i 3 bunde. Brug en brødkniv til at skære dem, så er det nemt. Solbærkompot Rens og skyl solbær. Kom solbær, sukker, vaniljesukker samt lidt citronsaft i en gryde. Sæt det over og bring det i kog ved middel varme. Rør jævnligt. Når sukkeret er smeltet og bærrene begynder at afgive væske, så skrues der ned for blusset. Lad kompotten simre i omkring 15-20 minutter, så den får lov til at koge lidt ind. Tag den herefter fra og hæld over i en bøtte. Sæt på køl og lad den køle helt af. Når den køler af, så vil den også tykne en smule. Creme Imens bundene bager, så kan du lave kagecremen. Pisk æg sammen med sukker, vaniljesukker og majsstivelse i en gryde. Pisk herefter mælk i. Varm din blanding op ved middel varme og rør jævnligt, indtil cremen begynder at tykne. Giv den et opkog og pisk godt. Tag gryden af varmen. Hæld cremen over i en skål. Læg et stykke husholdningsfilm over og læg filmen helt ned på cremen, så danner den nemlig ikke hinde. Sæt cremen på køl og lad den køle helt af. Når cremen er kølet helt af, så piskes den op igen med en elpisker, så du ingen klumper har. Pisk piskefløde til flødeskum. Bland fløden med den kolde kagecreme. Dette er cremen til din lagkage. Samling Læg først bunden af kagen på et fad eller stor tallerken. Fordel et lag solbærkompot på bunden. Knus halvdelen af makronerne og fordel dem ovenpå. Til sidst fordeler du halvdelen af cremen ovenpå. Læg en bund på. Gentag samme procedure igen. Slut af med at lægge toppen af lagkagebunden ovenpå. Hvis du først skal bruge kagen dagen efter, så pakkes den ind i husholdningsfilm og sættes på køl, indtil dagen efter. Nu til ganache. Hak chokoladen groft. Put din fløde i en lille gryde og varm den op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen. Tilsæt hakket chokolade. Rør det godt sammen og lad det smelte sammen til en ensartet masse. Fordel chokoladeganache på toppen af din lagkage. Pisk fløde til en fast flødeskum. Put den i en sprøjtepose med stjernetyl. Sprøjt fløde langs siderne af lagkagen. Dette er nemmest, hvis man starter fra bunden og kører op over kanten og ned igen. Sørg for at køre godt op over kanten, så fløden ikke glider af. Pynt til sidst med bær og evt. hakket hvid chokolade langs kanten af fløden. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på solbærlagkage Solbær er i sæson og det skal selvfølgelig udnyttes ved at lave den lækreste solbærlagkage! Lyse og luftige lagkagebunde, som bliver lagt sammen med creme, makroner og solbærkompot. På toppen kommer der en chokoladeganache og siderne pyntes med flødeskum. En rigtig lækker lagkage, hvor der på ingen måde mangler noget! Vi er helt pjattede med solbær. De har sådan en god dybde i smagen og er hverken for sure eller for søde. De er derfor geniale at lave til kompot, som man eksempelvis kan bruge i en lagkage med solbær eller til andre spændende kager. Solbærlagkage er altid en god idé og er slet ikke svær at lave. Lagkage kan serveres til kaffen, til fødselsdage eller bare på dage, hvor du synes den godt må få lidt ekstra. Her har vi brugt hjemmelavede bunde, men skal det gå hurtigt, så kan du jo også blot bruge nogle færdigkøbte. Ved nogle bagere kan man også købe lagkagebunde. De er lige en tand bedre end dem, som man kan købe i supermarkederne. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter med solbær her Lagkage med solbær At lave lagkage med solbær er en genial måde at bruge solbær på. De lækre solbær er i sæson i juni og juli måned, så det er bare med at plukke løs. Måske du er heldig selv at have en solbærbusk i haven eller kender nogen, som har. Og har du alt for mange bær, så kan de jo også sagtens fryses ned. Så kan man altid lave en lækker lagkage med solbær. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.