Tilmeld nyhedsbrev

Den bedste chili con carne – Mexicansk gryderet

Den bedste chili con carne – Mexicansk gryderet

Den bedste chili con carne – Mexicansk gryderet

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

3 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på en smagfuld og nem chili con carne. Den er med grøntsager og chokolade, præcis som en rigtig chili con carne skal være. Det er mexicansk mad, når det er bedst og så er det nem og sund aftensmad.

Ingrediensliste

  • 500 g. hakket oksekød
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 stilke bladselleri
  • 1 rød peberfrugt
  • 3 gulerødder
  • 1 frisk chili
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. timian
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 knivspids kanel
  • 3 laurbærblade
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 70 g. tomatpure
  • 1 ds. kidneybønner
  • 1/2 oksebouillonterning
  • 1 dl. vand
  • 20 g. mørk chokolade

Tilbehør

  • 400 g. ris
  • 200 g. creme fraiche
  • 1 ps. nachos

Fremgangsmåde

1. Skær løg, bladselleri, gulerødder, peberfrugt og chili ud i små tern. Pres hvidløg i eller hak det fint.
2. I en gryde varmes 1/2 dl. olie op. Herefter tilsætter du alle dine grøntsager, som du har hakket. Lad det hele svitse i 5 minutters tid.
3. Nu tilsætter du hakket oksekød og vender det godt rundt sammen med grøntsagerne, indtil det er brunet.
4. Tilsæt nu alle dine krydderier; oregano, timian, paprika, spidskommen, kanel og laurbærblad (skal i helt og ikke hakkes).
5. Rør det hele godt sammen og tilsæt herefter en dåse hakkede tomater, tomatpure, 1 dl. vand og din halve boullionterning. Nu lader du det hele simre ved lav varme i minimum 30-60 min. Jo længere tid det simrer, jo bedre bliver retten. Bedste resultat opnås ved at lade din chili con carne simre i 3-4 timer ved lav varme.
6. Tilsæt til sidst drænede røde kidneybønner og rør den mørke chokolade i lige inden servering. Smag til med salt og peber.
7. Server med en klat kold cremefraiche, nachos og ris.

Bedøm denne ret

Den bedste chili con carne – Mexicansk gryderet

Den absolut bedste opskrift på chili con carne. Vi elsker en stor portion varm chili med tilbehør af ris, nachos og en kold klat creme faiche på toppen. Det må faktisk være en af vores yndlings simreretter.

Vi plejer at lave tredobbelt portion, fordi vi ikke har noget imod at spise det flere dage i træk. Ellers plejer vi også at fryse det ned i portioner, så det er nemt at tage op til madpakken eller som nem aftensmad.

Vores udgave er med grøntsager og chokolade, men chokoladen kan sagtens udelades. På grund af alle grøntsagerne, så er det også ganske sund aftensmad.

LÆS OGSÅ: Chili sin carne – vegetarisk mexicansk gryderet

Den bedste chili con carne – Mexicansk gryderet

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven