Foccacia med salt

Foccacia med salt
Opskrift til personer Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

4 timer

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

4 timer og 20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på foccacia med groft salt. Foccacia er lækkert som tilbehør til tapas, sommermaden eller blot som en lille snack i sig selv.

Ingrediensliste

  • 440 g. vand
  • 5 g. gær
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1,5 tsk. salt
  • 600 g. hvedemel
  • Fyld

  • 2 tsk. salt
  • 4 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Rør gær ud i lunkent vand.
  2. Tilsæt olie, salt og hvedemel lidt efter lidt.
  3. Ælt dejen godt. Den er meget våd, så hvis du har en røremaskine, så vil det være optimalt at bruge den. Vi æltede den på maskine i 6-7 minutter til den var glat og elastisk.
  4. Dæk skålen til med husholdningsfilm (vigtigt at bruge en skål, hvor dejen har plads til at hæve til mere end dobbelt størrelse).
  5. Sæt dejen til hævning i 3 timer (alternativt natten over i køleskabet, hvis du koldhæver den.
  6. Smør en bradepande (32 x 32 cm) eller to små bradepander (16 x 16 cm) med olie.
  7. Fordel dejen i enten én bradepande eller to. Gør dine fingre våde og brug dem til at fordele dejen rundt i bradepanden.
  8. Sæt dejen til efterhævning under et fugtigt viskestykke et lunt sted i 20 minutter.
  9. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
  10. Fordel olie på dejen. Brug dine fingre til at fordele det rundt og lav samtidig små fordybninger i dejen.
  11. Top til sidst med groft salt.
  12. Bag foccaciabrødet i ca. 18-20 minutter i midten af ovnen. Hold øje med det efter 16-17 minutter, da ikke alle ovne varmer ens. Det skal være flot gyldent på toppen.
  13. Tag det ud af ovnen.
  14. Vip brødet ud af formen og lad det afkøle på en bagerist.
  15. Skær i stykker og server lunt.

TIP: Du kan sagtens bage foccaciabrødet på forhånd og så blot lune det igen inden servering. Du kan også fryse det ned. Ved optøning tages det op 1 time før. Herefter varmes det ved 210 grader i ca. 6-7 minutter.

Bedøm denne ret

Nem opskrift på foccacia med salt

En super nem og lækker opskrift på et simpel foccacia med salt. Foccacia er perfekt som tilbehør til aftensmaden, til tapas, til grillmaden osv. Det er super nemt og simpelt at lave og så kan du toppe med lige præcis det du har lyst til. Denne opskrift er blot med groft salt og olivenolie. Men du kan også toppe med hvidløg, små cherrytomater eller oliven.

LÆS OGSÅ: Chili cheese bagels

Foccacia med salt

Foccacia til tapasbordet

Vi elsker især foccacia til tapasbordet. Det er lækkert som tilbehør til en masse lækkert pålæg og oste. Så plejer vi at lave en eller to forskellige slags foccacia, så der er noget at vælge imellem. Derudover så har vi på vores tapasbord også en masse forskelligt kødpålæg som chorizo, parmaskinke, skinker, forskellige pølser og meget mere. Du kan hertil lave nogle hjemmelavede dip og dyppelser eller købe nogle færdiglavede.

Til tapas så skal der gerne være lidt forskelligt brød at vælge imellem. Her laver vi stort set altid foccacia, da det plejer at være en stor favorit hos de fleste. Du kan også supplere op med noget godt surdejsbrød, grov brød eller olivenbrød.

Foccacia med salt

Kan jeg koldhæve dejen?
Ja, du kan sagtens koldhæve dejen. I stedet for at lade dejen hæve ved stuetemperatur, så sætter du den blot på køl natten over. Du følger blot fremgangsmåden og lægger noget husholdningsfilm over skålen. Sørg for at lade dejen hæve i en stor skål, så den har plads til at kunne hæve.

Følg også med på de sociale medier
Følger du med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op? Vi er også på Instagram, hvor du vil opleve mest aktivitet. Vi elsker at følge med I hvad du laver af lækre sager, så tag endelig @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan.

Kommentarer

    1. Hej Camilla,

      Det står i opskriften 🙂
      En bradepande (32 x 32 cm) eller to små bradepander (16 x 16 cm).

      Kh

    1. Hej,

      Ja 5 g. er rigeligt, når hævetiden er så lang tid 🙂 Og ja du kan godt bruge tørgær.

      Kh

  1. Elsker dine opskrifter – TAK for deling 🙂

    Er det helt almindeligt hvedemel og hvis ikke kan man bruge det eller skal det være noget italiensk ? mvh Karina

    1. Hej Karina,

      Tak for de søde ord! Det er vi glade for at høre. Ja, helt almindeligt hvedemel bruger vi, men du kan sagtens bruge noget italiensk 😀

      Kh

Skriv en kommentar