Tilmeld nyhedsbrev

Grødboller – Nemme morgenboller med havregrød

Grødboller – Nemme morgenboller med havregrød

Grødboller – Nemme morgenboller med havregrød

Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

8 timer

Samlet tid

8 timer og 20 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på lækre og nemme grødboller lavet på havregrød og kerner. De mætter godt og er lavet på en koldhævet dej. Så kan du bage nybagte morgenboller om morgenen uden at skulle tænke på at bikse en dej sammen.

Ingrediensliste

Grød

  • 4 dl. vand
  • 100 g. havregryn
  • 35 g. hørfrø
  • 35 g. solsikkekerner

Dej

  • 15 g. gær
  • 1 dl. vand
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 2 spsk. honning
  • 220 g. hvedemel
  • 2 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Rør alle tingene sammen til grøden i en gryde og lad den koge op. Når du har en grød, så tag gryden af varmen. Lad grøden køle af.
  2. Imens blandes 1 dl. vand med gær og honning.
  3. Når grøden ikke er mere end lillefingervarmt, så blandes den i, sammen med hvedemel, salt og olie.
  4. Rør det hele godt sammen, indtil du har en ensartet dej.
  5. Film skålen med husholdningsfilm og sæt den i køleskabet i 8-10 timer, gerne natten over.
  6. Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå ved stuetemperatur i 30 minutter.
  7. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
  8. Beklæd en bageplade med bagepapir. Brug to skeer (evt. gjort våde i vand) og sæt klatter af dej på bagepladen. Glat evt. bollerne lidt ud med lidt vand.
  9. Bag bollerne i ca. 10-15 min.
  10. Lad bollerne afkøle på en bagerist.

Bedøm denne ret

Grødboller – Nemme morgenboller med havregrød

Opskrift på de lækreste grødboller, som vi elsker at spise som morgenboller eller brunchboller. De er lavet på havregrød, hvilket gør dem super saftige og bløde.

De er nemme at lave, da det er en koldhævet dej. dejen blot skal røres sammen og så sættes på køl natten over. Koldhævning giver bare det lækreste brød, samtidig med, at det er super smart og nemt. Så kan men nemlig stå op og bage friskbagte boller.

Vi har ofte lavet disse, når vi skulle have studiegruppen på besøg en tidlig hverdagsmorgen og vi lige skulle have en lille morgenbolle at starte dagen på.

LÆS OGSÅ: Koldhævede morgenboller

Grødboller – Nemme morgenboller med havregrød Grødboller – Nemme morgenboller med havregrød

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hejsa.
    Jeg lavede disse forleden men da bollerne var færdige var de helt flade (ca. 1 cm tykke…) Har i nogle tips til hvad jeg kan gøre?
    De smagte helt fantastisk, bare SÅ ærgerligt at de næsten ikke kunne skæres over pga. tykkelsen.
    Mvh Ida

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven