Sød kartoffel vafler

Sød kartoffel vafler
Opskrift til stk. Opskrift til 3 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på sød kartoffel vafler til baby. De kan spises til frokost, aftensmad eller som en lille snack. Nem sød kartoffel vaffel.

Ingrediensliste

  • 250 g. sød kartoffel
  • 2 stk. æg
  • 10 g. parmesan
  • 4 spsk. havregryn
  • olivenolie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Skræl sød kartoffel og skær i mindre stykker. Kom i en gryde med vand og bring i kog. Når det koger, så skrues der lidt ned og det koger til sød kartoffel er mør.
  2. Herefter hældes vandet fra og det køles af. Du kan evt. komme det i fryseren, hvis det skal gå hurtigt.
  3. Kogt sød kartoffel, æg, fintrevet parmesan og havregryn blendes sammen med en stavblender til en ensartet masse.
  4. Varm et vaffeljern op. Smør det med lidt olivenolie.
  5. Kom dej på, så det passer. Bag vaflerne og smør med lidt olie mellem hver vaffel i vaffeljernet.
  6. Lad dem køle af på en bagerist.
  7. Server med det samme eller gem på køl.
Bedøm denne ret

Opskrift på sød kartoffel vafler

De her sød kartoffel vafler er nemme at lave og gode til baby, som lige er startet med mad. De er nemlig bløde i konsistensen og så kan man knække dem ud i de små hjerteforme, så de også er nemme at holde ved. De består af kogt sød kartoffel, som blendes med æg, fintrevet parmesan og lidt havregryn. Så steges de i et almindeligt vaffeljern. Man kan servere dem, som de er eller bruge dem som en slags brød og smøre dem med noget smørepålæg.

De har i hvert fald været et kæmpe hit herhjemme, da de er nemme at spise. De er også gode at have med på farten, da de er nemme at pakke ned og give baby. I princippet kan man jo lave vafler ud af stort set alt, men i den her omgang blev det lige af sød kartoffel. Søde kartofler har en god sødme over sig og fungerer rigtig godt som en base.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter og ideer til babymad her

Sød kartoffel vafler

Sød kartoffel vaffel

Nu er min yngste startet op med mad og der er sådan en sød kartoffel vaffel et hit. Hun vil gerne selv sidde med maden i hænderne og grød har faktisk ikke været det helt store hit. Så vi har skulle være kreative, så man ikke kom til at servere det samme igen og igen. Så derfor er vi gået ned af vaffel-sporet og er begyndt at eksperimentere med det. I første omgang blev det til de her sød kartoffel vafler og mon ikke vi skal lave noget med squash, nu hvor de er i sæson.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar