Luksus citronmåne Luksus citronmåne Opskrift til 12345678910 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 30 min Tilberedelsestid 30 min Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på en nem og super smagfuld citronmåne med marcipan og en lækker glasur. Det er en nem og lækker kage til kaffen. Hvis du vil gøre det ekstra nemt, så kan du bage selve bunden på forhånd og fryse den ned. Så skal den blot tages op og pyntes med glasur og eventuelt de lækre karamelliserede mandler, så har du altid hurtig kage til kaffen. Ingrediensliste Citronmåne 75 g. smør 100 g. sukker 2 stk. æg 70 g. marcipan 100 g. hvedemel 1 tsk. bagepulver 1 tsk. vaniljesukker 1 stk. økologisk citron Creme 100 g. mascarpone 20 g. creme fraiche 50 g. flormelis 0,5 tsk. vaniljesukker 1 økologisk citron Mandelkrokant 20 g. mandler 20 g. sukker Fremgangsmåde Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Smelt smør og bland det med sukker. Rør æg i et af gangen. Hak marcipan i små stykker og tilsæt. Sigt hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i dejen og rør godt rundt. Riv skallen af citronen og tilsæt 2/3 af det revet skal i dejen. Gem den sidste 1/3 til cremen. Pres derefter saften ud af citronen og tilsæt det i dejen. Beklæd en springform (Ø16) med bagepapir (se billeder for hvordan du får en skarp kant) og hæld dejen deri. Bag kagen i ovnen i 35-40 minutter. Hold øje med kagen og test løbende om den er færdig ved at stikke en gaffel deri og tjekke om der kommer dej med op. Kør nu mascarpone, cremefraiche, lidt citronskal, flormelis og vaniljesukker sammen til en creme. Stil den på køl. Lav nu mandelkrokant. Opvarm en pande og smelt sukker. Tilsæt mandler og rør rundt. Kom de karameliserede mandler på en bageplade med bagepapir og lad det størkne. Hak det groft. Lad kagen afkøle helt. Pynt så med creme og drys med mandelkrokant. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på luksus citronmåne Her får du opskriften på en nem og lækker luksus citronmåne. Den er toppet med lækker creme, som er lavet på mascarpone. Vi har valgt at drysse den med mandelkrokant, men man kan sagtens drysse den med hvad man har lyst til. F.eks. til påske kan man drysse med hakkede mandel påskeæg.En citronmåne er en nem, simpel men klassisk kage, som vi alle nok kender. Denne citronmåne er nem at bage, da den indeholder få ingredienser. Den kan sagtens laves dagen før, hvis nu man får gæster tidligt på dagen. Man kan også godt bruge natural flødeost i stedet for mascarpone, men det vil have mere smag efter flødeost, hvis man gør det. Hvis man godt kunne tænke sig den helt klassiske citronmåne med glasur, kan man også gøre dette. Det er bare at komme et skvæt citron i glasuren og evt. noget gul frugtfarve for udseendet. LÆS OGSÅ: Citronroulade Citronmåne til påskebordet Citronmåne er en perfekt påskekage til påskebordet. Kagen passer bare godt ind med smagen af citron. Det er ihvertfald sådan en påskekage skal smage for os. Man kan sagtens pynte citronmånen med hvad man godt kunne tænke sig. Vi har valgt at pynte den med creme mandelkrokant, men man kan sagtens pynte den med hakkede påskeæg. Det gode ved at lave citronmåne til påske, er at man kan bruge nogle rester af det marcipan man eventuelt har tilovers fra jul. Kage der kan laves dagen før Hvis man har noget marcipan som udløber snart, kan man lave selve citronmånen og fryse den ned. Når man så skal bruge citronmånen, tager man den ud af fryseren og lade den tø op. Inden du får gæster eller inden den skal spise pynter man den. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.