Gløgg Gløgg Opskrift til 12345678910111213141516171819202122232425262728293034567891011121314151617181920212223242526272829302345678910345678910 personer Opskrift til 6 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 15 minutter Samlet tid 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på julens bedste drik, nemlig hjemmelavet gløgg. Den absolut bedste gløgg lavet på appelsin, rødvin og julens krydderier. Ingrediensliste 2 stk. økologisk appelsin 100 g. sukker 50 g. brun farin 2 tsk. vaniljesukker 1 dl. vand 3 stk. kanelstang 5 stk. hel nellike 0,25 tsk. stødt kardemomme 1 liter rødvin 2 stk. stjerneanis 100 g. rosiner 50 g. mandelsplitter KØB PÅ NEMLIG Fremgangsmåde Skræl appelsinen, så du får skallen af. Kom skrællen op i en gryde. Pres appelsinen for saft. I gryden med skrællen kommes saft, sukker, brun farin, vaniljesukker, vand, kanelstang, stødt kardemomme og hele nelliker i. Bring det i kog. Skru herefter ned for varmen. Lad det simre 5-10 minutter til sukkeret er opløst og væsken er blevet tykkere som en sirup. Si hele blandingen. Kom den tilbage i gryden. Kom rødvin og hel stjerneanis i og varm det op ved lav varme. Smag evt. til om du vil have mere rødvin i. Der kan være forskel på hvor sød man gerne vil have sin gløgg. Til sidst kommes rosiner og mandelsplitter i. Inden servering tages stjerneanis op. Server din gløgg i glas og kom evt. en skive appelsin i. Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på gløgg Her får du en super nem opskrift på hjemmelavet gløgg, som jo virkelig er definitionen på jul og julehygge. Den varme juledrik blev oprindeligt kaldt for “glødet vin” og består af rødvin, appelsinsaft, rosiner, mandler og lækre julekrydderier. Det er altid fast tradition, at vi hvert år laver en god omgang hjemmelavet gløgg. Vi serverer det gerne på den årlige julebagedag, hvor vi hygger med hjemmebag af småkager, æbleskiver og så selvfølgelig gløgg. Det er simpelthen definitionen på julehygge, hvis du spørger os. Og så er det faktisk slet ikke så svært at lave hjemmelavet gløgg. Måske du også har tendens til blot at købe de der færdiglavede kartoner? Hvis du gør det, så synes vi altså, at du skal prøve at lave en omgang hjemmelavet selv. Det smager så lækkert og kræver ikke lang tid. LÆS OGSÅ: Eggnog Hjemmelavet gløgg Hvis du vil lave den bedste gløgg, så kan vi anbefale dig at prøve denne opskrift. Det er selvfølgelig virkelig en smagssag, hvor meget eller hvor lidt man vil bruge af de forskellige julekrydderier. Den her opskrift er afstemt efter hvordan vi helst vil have vores. Der er brugt appelsin, kanel, nelliker og kardemomme. Og så er der selvfølgelig “fyld” af rosiner og mandler. Så hvis du vil gøre julen lidt ekstra hyggelig, så anbefaler vi altså at prøve kræfter med en omgang af denne opskrift. Det løfter altså lige julestemningen et niveau op og så smager det bare ekstra godt en kold vinterdag, hvor kroppen trænger til at blive varmet godt igennem. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.