Øllebrød til baby

Øllebrød til baby
Opskrift til portion Opskrift til 1 portion

Forberedelsestid

0 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

5 minutter

Beskrivelse

Sådan laver du nemt øllebrød til din baby (+6mdr.) af kun 2 ingredienser. Øllebrød er godt som morgenmad, frokost eller som aftengrød.

Ingrediensliste

  • 1 skive rugbrød
  • 1,5 dl. vand

Fremgangsmåde

  1. Kom vand i en gryde. Bræk rugbrød i mindre stykker og kom det ned til vandet. Lad det stå og trække i 15-20 minutter, så er det hurtigere at koge sammen.
  2. Tænd for middel varme. Lad det koge op, imens der røres jævnligt.
  3. Hvis du synes konsistensen bliver lidt for tyk, så kan du komme lidt ekstra vand i undervejs.
  4. Når rugbrødet er kogt ud og man har en lind øllebrød, så plejer vi at tage det af. Her kan man så vælge at stavblende det for at gøre det ekstra cremet.
  5. Husk at tilsætte 1 tsk. fedtstof til sidst.
Bedøm denne ret

Opskrift på øllebrød til baby

Her får du en nem opskrift på øllebrød til baby. Det kan være noget af en stor verden, når man skal i gang med mad til sin baby. Derfor er det godt med simple og nemme opskrifter, som kræver få ingredienser og som hurtigt kan bikses sammen. En sikker vinder herhjemme har altid være øllebrød. Nu skal vi til at starte op med mad til vores andet barn og vi har allerede været i gang med øllebrøden, som er et kæmpe hit. Vi laver det blot ud af et stykke rugbrød og så vand. Gerne bondebrød, når de er helt små. For at få det helt smooth, så kan man lige give det en tur med en stavblender. Det har i hvert fald fungeret godt for os.

Selve grøden skal man huske at tilføje 1 tsk. fedtstof til. Det kan være usaltet smør eller en god olie. Du kan også komme lidt modermælkserstatning i og erstatte lidt af vandet med det for mere næring.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på grød og mos til din baby her

Øllebrød til baby

Hjemmelavet øllebrød til babyer

Når man laver hjemmelavet øllebrød til sin baby, så er det altså let og ligetil. Det kræver ganske få ingredienser og er hurtigt at tilberede. Vi sætter blot vand og rugbrød i blød. Herefter koges det op ved middel varme og man rører godt indtil rugbrødet er kogt ud. Så kan man vælge at blende det eller blot røre det godt sammen, så der stadig er lidt konsistens i det. Det afhænger også meget af hvad for noget rugbrød man bruger. Vi bruger som sagt bondebrød i starten og her kan man altså koge den godt ud.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Tags anvendt i denne opskrift

VandAndetRugbrødTørvarer

Skriv en kommentar