Panering uden æg

panering uden æg
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

10 minutter

Beskrivelse

Vi kender det med, at man står i køkkenet og mangler en hovedingrediens. Til panering er æg det der binder rasp på kødet og derfor har vi her en løsning til dig, hvis du er løbet tør for æg.

Ingrediensliste

  • 1,5 dl. vand
  • 60 g. hvedemel
  • 200 g. rasp
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Bland mel og vand til en jævning i en skål.
  2. Bland rasp med salt og peber.
  3. Vend dit kød i jævningen og vend det derefter i raspblandingen.
  4. Steg det i rigeligt fedtstof lige efter paneringen.
Bedøm denne ret

Panering uden æg

Her får du en super nem og virkelig enkel måde til panering uden æg. Står du og skal panere en god karbonade, nogle fiskefileter, svinesnitzler, nuggets eller andet, men du har ingen æg? Så se med her, når vi viser dig, hvor nemt og enkelt du kan lave en panering uden æg.

Vi kender det med, at vi står i køkkenet og tiltænkt en ret, men at man lige opdager, at man mangler en ret afgørende ingrediens. Til en panering er æg ret afgørende for, at rasp kan hæfte sig på, så derfor har vi i denne opskrift fundet en god blanding af mel og vand, som der kan erstatte æggenes effekt.

Det lyder måske ikke som den bedste erstatning, da det faktisk er en jævning der laves. Men med garanti kan vi sige, at det overhovedet ikke er til at smage, når kødet er stegt.

LÆS OGSÅ: Hjemmelavet rasp

snitzler panering uden æg panering uden æg panering

Husk endelig at følge med på vores Facebookside, hvor vi lægger opskrifter og inspiration op. Vi er også på Instagram, og vi vil elske at få dig med i vores madunivers her også! Vores Instragramprofil finder du lige  her. Husk også at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er så hyggeligt at følge med!

Tags anvendt i denne opskrift

VandAndetRaspHvedemelTørvarer

Kommentarer

  1. Er det mon en sparefidus fra krigens tid. Da jeg var barn var det sådan, man panerede. Jeg kan ikke mindes, at min mormor og mor nogensinde brugte æg. Derfor er det faktisk yderst sjældent, at jeg selv gør det – til mange kvinders store undren.
    Jeg gør – selvfølgelig – som min mor og bruger en gaffel til at lave en absolut kumpefri ‘dyppelse’ af en vis tykkelse på en flad middagstallerken, så er det let at komme til og vende kødet, og man er også fri for at stå og ‘fiske’ efter mindre ting i en dyb skål, da de så let bliver totalt pladret til med alt for meget dyppelse – med efterfølgende drypperi. Kødet skal kun lige dækkes, og man er fri for at skulle skylle fingrene mellem hver stykke kød. Desuden er der også plads til en hel rødspætte på en middagstallerken.

    1. Hej Elsebeth,

      Tak for din besked. Måske det er en sparefidus – det ved vi faktisk ikke. Men det er i hvert fald også super nemt at panere uden æg og du har ret i, at så undgår man at skulle skylle fingrene mellem hvert stykke kød 😉

      Kh

Skriv en kommentar