Persillesmør

Persillesmør
Opskrift til portion Opskrift til 1 portion

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på persillesmør, som laves på blot 2 ingredienser. Brug persillesmør på en lækker rød bøf, til flutes og meget mere.

Ingrediensliste

  • 200 g. smør
  • 1 bundt frisk persille
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Tag smør ud af køleskabet, så det kan blive blødt. Skær det evt. ud i mindre tern, så det hurtigere bliver blødt.
  2. Skyl persille grundigt. Hak persillen fint.
  3. Når smørret er blødt, så kommes persillen over i smørret. Tilsæt også lidt salt og friskkværnet peber.
  4. Ælt det hele godt sammen med hænderne.
  5. Rul et stykke husholdningsfilm eller find et stykke bagepapir. Form smørret som en aflang pølse.
  6. Kom den i husholdningsfilmen eller bagepapiret og rul den stramt sammen. Snør enderne godt sammen, så persillesmørret får en fin form.
  7. Kom det herefter på køl og lad det sætte sig.
  8. Herefter kan det skæres ud i skiver eller man kan bruge af det løbende.
Bedøm denne ret

Opskrift på persillesmør

Lav nemt og hurtigt dit eget persillesmør ud af bare to ingredienser! Vores køkkenhave har bugnet med persille i år, så vi har skulle finde på måder at få det brugt på, så det ikke gik til spilde. Derfor har vi igennem hele sommeren lavet vildt meget persillesmør. Det er så lækkert med sådan en skive ovenpå en rød bøf eller en bagekartoffel. Samtidig er det virkelig nemt og billigt at lave selv. Det bliver nemlig bare lavet ud af almindeligt smør og finthakket persille, som æltes sammen.

Det her er en grundopskrift på persillesmør. Man kan jo også sagtens tilføje andre krydderurter, hvidløg, citron eller andet til smørret. Det er så lækkert om sommeren i stedet for eksempelvis sauce eller andet i den stil. Så vi kan kun anbefale at lave sådan en portion.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på tilbehør til aftensmaden her

Persillesmør

Smør med persille

Og som sagt, så er vores køkkenhave fyldt med persille i år. Og sikke en gave! Der er bare noget over at dyrke sine egne krydderurter. Der er meget mere smag og aroma i end det, som man køber i de små potter fra supermarkedet. Så har du plads til en lille køkkenhave, så kan vi kun anbefale at få et lille bed med persille og andre krydderurter. Samtidig er det også meget billigere og planten bliver ved med at komme igen og igen. Vi har haft uanede mængder hele sommeren og har slet ikke skulle købe persille. Så det er som sagt blevet brugt til masser af smør med persille og andre lækre sommersager.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar