Sommer mad og retter

Lækker og nem sommermad skal der til, når den danske sommer står for døren. Vi elsker at grille og forbinder det i stor grad med rigtig dansk sommer. Man kan lave så mange sommerretter på grillen, som lige får lidt ekstra lækker smag fra grillen. Tilbered noget godt kød på grillen og server med en hjemmelavet kartoffelsalat og nogle grønne salater. Simpelt, men så lækkert!

Let og sund sommermad

Sommer er en fantastisk årstid for lækre og farverige grøntsager. Der er simpelthen så mange lækre grøntsager og frugter, som man kan bruge i salater, i retter osv. Derfor er det også nemt at lave let og sund sommermad. Vi laver ofte en stor og smagfuld salat, som vi så serverer med noget kød til. Det er let og samtidig sundt og velsmagende.

Hverdags sommermad

Hverdags sommermad er også ekstra nemt i sommertiden, synes vi. Vi bliver så inspirerede af det danske sommervejr og vi får lyst til at lave nogle lette og hurtige retter, som kræver minimal tid i køkkenet. Der skal nemlig være plads til at nyde den danske sommer. Hverdagssommermad, som ikke kræver det store, kan være hjemmelavet smørrebrød, pizza på tortillapandekager eller pita, wraps med fyld eller blot noget stegt eller grillet kød med en simpel salat til.

Sommermad på grill

Som sagt, så er sommer lig med grill. Vi har gang i grillen næsten dagligt, når solen skinner og der er godt vejr. Et stykke laks, et krydret kyllingebryst eller noget lækkert rødt kød bliver kun bedre af at blive grillet. Det er derfor super nemt at lave sommermad på grillen, da man kan lave stort set de samme retter, som man kan lave på et komfur. Det får bare lige den der ekstra smag af sommer, når det grilles.

Vegetar/vegetarisk sommermad

Vegetarisk sommermad bliver også en tand nemmere, når det bugner med friske krydderurter og lækre grøntsager. Vi synes i hvert fald, at det er så lækkert at være vegetar om sommeren. Ikke fordi, at vi selv er vegetarer, men vi tager gerne flere vegetariske middage og retter i løbet af en uge. En højbelagt kartoffelmad, en kikærtesalat eller lækre squashdeller smager bare ekstra godt om sommeren.

Sommermad med kylling

Vi er glade for kylling og derfor laver vi også en masse sommermad med kylling. Det er nemlig alt slags kylling, som er god i sommermaden. Krydrede kyllingelår, en helstegt kylling på grillen eller grillet kyllingebryst. Det er lig med sommermad for os.

Sommermad til børn/familie

Nem sommermad til børn og en familie kan ofte laves som en lille tag-selv buffet. Lav noget lækkert kød, en lille hjemmelavet salatbar, noget godt brød til og evt. nogle bagte kartofler eller kogt pasta. Brug også gerne de danske råvarer, som er i sæson. Så vil dine børn og familie elske sommermaden.

Hvilke retter er gode om sommeren?

Noget grillet kød i form af kylling, laks eller rødt kød sammen med en kartoffelsalat, tomatsalat eller en god bønnesalat. Server med noget godt brød og smør til og dressing, så har du alletiders sommermenu, som også er nem at lave.

Hvad kan man spise om sommeren?

Om sommeren nyder vi gerne de hurtige og nemme retter, som kræver minimal tilberedningstid.  Vi griller gerne og udnytter også råvarer, som er i sæson for mest mulig smag.

Hvad er sommermad?

Sommermad er mad, som man ofte spiser i sommerperioden. Det er især grillmad og retter, koldskål, alt med danske jordbær, ærter og meget mere.