Baba ganoush

Baba ganoush
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på Baba Ganoush, som er en dip lavet på bagt aubergine. Brug din aubergine dip til grøntsager, i sandwich osv.

Ingrediensliste

  • 2 stk. aubergine
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk. tahin
  • 0,5 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. citronsaft
  • salt/peber
  • olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skyl og skær toppen af auberginerne.
  3. Halver auberginerne på langs og prik dem med en gaffel.
  4. Kom salt, peber og olivenolie på.
  5. Bag auberginer med kødet nedad i cirka 30-40 minutter.
  6. Skrab kødet ud med en ske og blend sammen med presset hvidløg, tahin, stødt spidskommen, salt, peber og citronsaft.
Bedøm denne ret

Opskrift på Baba Ganoush

Baba Ganoush er navnet på denne lækre auberginedip. Det er en dip, som minder om hummus, men den er ikke lavet på kikærter. Den er lavet på bagt aubergine, tahin og citron. Og det smager så lækkert! Vi får det ofte som en snack sammen med grøntsager skåret i små stænger. Det er en sund snack, som er et godt alternativ til snacks om aftenen eller om eftermiddagen, hvor snacktrangen godt kan melde sig.

Baba ganoush kommer fra det mellemøstlige køkken og har derfor en krydret smag. Det er en dip, som både er cremet og som har en dejlig smag. Det laves som sagt på bagt aubergine. Når man bager aubergine og generelt grøntsager, så ændrer det fuldstændig karakter og smag. Vi har her lavet en forholdsvis mild udgave, men du kan spice den lidt op med chili eller cayennepeber.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på dyppelse her

Baba ganoush

Aubergine dip

Det her er den lækreste aubergine dip. En auberginedip med bagt aubergine, tahin og citron. Den er god som dyppelse til grøntsager eller som en sund dressing eller smørelse i sandwich, i wraps, burger osv. Den kan holde sig i 3-5 dage på køl, men den kan dog blive lidt brun i overfladen. Så når du sætter den på køl, så kom gerne lidt olivenolie og citronsaft over, så kan den holde sig pæn i længere tid.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar