Efterårsmad

Efterårsmad og nemme efterårsretter er præcis hvad du finder her. Efterår er lig med køligere temperaturer, supper og retter, som er lidt mere tunge end sommerens retter. Vi udnytter også gerne de skønne grøntsager, som er i sæson i efteråret. Her er det især rodfrugter, græskar osv., som præger vores madlavning. Nogle af vores yndlingsretter her i efteråret er tomatsuppe, hokkaidosuppe, en gryderet med rodfrugtsmos og bagte rodfrugter.

Når vi rammer efteråret, så er det også som om, at bagelysten også for alvor rammer os. Der er bare noget ekstra hyggeligt over denne årstid og det bliver kun mere hyggeligt af hjemmebag. Bag noget lækkert brød, som du kan fryse ned og bruge som tilbehør til de lækre efterårsretter. Det er også altid en sikker vinder at lave en omgang snaskede kanelsnegle med masser af remonce og kanel. Sådan en snegl til kaffen gør altså dagen en tand bedre.

Hverdags efterårsmad

I efteråret er de fleste også inde i hverdagsrutinen igen efter sommeren. Det kræver nemme og hurtige hverdagsretter til aftensmaden, som ikke kræver en masse ingredienser eller en lang tilberedningstid. Til hverdagsefterårsmad er vi især glade for one pot retter og hurtige supper, som kan laves i en gryde. Server det med noget godt brød til, så er det alletiders aftensmad, som man slet ikke skal undervurdere.

Hverdagen er ofte travl og derfor kræver den nemme retter, som er hurtige at gå til. Måske du sidder fast i de 5 samme retter, som I laver igen og igen. Måske du trænger til ny inspiration? Så har vi her samlet en masse retter, som passer perfekt til årstiden og hvor alle kan være med.

Sund mad til efterår

I efteråret er det, som sagt, rodfrugter, græskar osv., som er i sæson. Man kan lave så mange sunde og nemme retter til efteråret med disse ingredienser. Prøv at lave en omgang rodfrugtsfritter, en rodfrugtssuppe eller sunde græskarmuffins. I efteråret bager vi gerne grøntsagerne, så de er knap så grove. Når de bages, så udløses sødmen også, hvilket bare får grøntsagerne til at smage endnu bedre.

Hvad er efterårsmad?

Efterårsmad og efterårsretter er supper, retter med rodfrugter og græskar som hokkaido og butternutsquash. Det er gryderetter og simreretter, som i stor grad passer sig selv.

Hvad skal jeg have til aftensmad i efteråret?

Man går aldrig galt i byen med en god tomatsuppe, en hokkaidosuppe, en one pot pasta eller en god mørbradgryde. Vi kan anbefale at servere gryderetten med en omgang rodfrugtsmos til.