Broccolipuré

Broccolipuré
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en cremet og glat broccolipuré. En lækker puré lavet på broccoli, som er ideel som tilbehør til aftensmad.

Ingrediensliste

  • 1 stk. broccoli
  • 50 g. smør
  • 1,5 dl. piskefløde
  • 1 tsk. citronsaft
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Skær broccoli i små buketter.
  2. Kom dem i en gryde, dæk med vand og sæt over på kogepladen.
  3. Kog til at broccolien er kogt i gennem.
  4. Si vandet fra broccoli og lad det dryppe af.
  5. Dernæst kommes det i en blender sammen med salt, peber, smør, citronsaft og lidt fløde.
  6. Blend rigtig godt sammen indtil det er helt glat.
  7. Smag til med lidt ekstra fløde, salt, peber og citronsaft.
Bedøm denne ret

Opskrift på broccolipuré

Vil du gerne skifte den klassiske kartoffelmos ud, så skal du prøve sådan en omgang broccolipuré. En puré lavet på kogt broccoli, som blendes med masser af smør og fløde. Det kan jo kun blive godt! Og det er det i den grad også. Du får en helt glat og cremet puré af broccoli, som kan serveres som tilbehør til gryderetten eller som bund til noget lækkert kød. Lav gerne en sauce eller glace dertil, så har du hurtigt et luksuriøst måltid, som vil imponere gæster.

Forskellen på broccolimos og broccolipuré ligger i cremetheden og også mængden af smør og fløde. For at få den bedste puré, så er der tilsat godt med smør og fløde. Den er også blendet i en god blender, så den bliver helt glat. Skal den være endnu glattere, så kan man lige passere den igennem en fin sigte. Men den bliver altså også hammergod, som den er her.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på grøntsager som tilbehør her

Broccolipuré

Cremet puré af brocccoli

En cremet puré af broccoli slår aldrig fejl. Det er én af de bedste måder at servere broccoli på, hvis du spørger os. Den får sådan en god fylde og smelter nærmest i munden. Det smager virkelig lækkert og er noget godt tilbehør med broccoli, som kan serveres til aftensmad. Hvis du vil mikse det lidt, så kan du også lave en puré på broccoli og tilsætte lidt kartofler. Så får du lidt stivelse fra kartoflerne, som giver en lidt mere fast puré. Når den udelukkende laves på broccoli, så bliver den til gengæld let og luftig, fordi man undgår stivelsen.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar