Dadelbarer med kakao og havregryn

Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Opskrift på sundere dadelbarer med kakao, havregryn og mandler. En nem hjemmelavet müslibar med dadler og kakao.

Ingrediensliste

  • 250 g. dadler
  • 0,5 dl. vand
  • 65 g. peanutbutter
  • 25 g. akaciehonning
  • 125 g. havregryn
  • 100 g. mandler
  • 25 g. kokosmel
  • 1,25 spsk. bagekakao

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  2. Gør en bageplade med bagepapir klar.
  3. På den ene halvdel fordeles mandlerne og på den anden halvdel fordeles havregryn.
  4. Bag dem i ovnen i ca. 7-8 minutter eller indtil de er gyldne.
  5. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.
  6. Tag sten ud af dadler.
  7. Blend dadler, vand, kokosmel, havregryn, mandler, peanutbutter, akaciehonning og bagekakao indtil du har den ønskede konsistens.
  8. Kom massen på et stykke bagepapir og form det til et kvadrat, der er cirka 1,5 cm. højt.
  9. Fold bagepapir ind over den formede masse. Sæt det på frost i 30 minutter.
  10. Del dem i 12 barer.
Bedøm denne ret

Opskrift på dadelbarer med kakao og havregryn

Nemme dadelbarer med kakao og havregryn, som lige er en my sundere end det man kan købe. De her dadelbarer eller müslibarer er nemlig sødet med dadler og lidt akaciehonning og er derfor uden hvidt sukker. Derudover er der masser af fylde i, da de er lavet med havregryn og mandler. De er derfor sundere end mange af de müslibarer, som man kan købe i supermarkederne. Vi elsker også at lave barer som dem her selv, da man så ved præcis hvad der er i dem.

De er lavet med dadler osv., så det er ikke fordi, at de som sådan er kaloriefattige. Når vi skriver sundere, så handler det i større grad om, at de er lavet af råvarer, som man kender og ikke indeholder e-numre og unødvendigt meget sukker, som man godt kan finde i mange af de slags, som man køber.

Müslibarer med dadler og kakao

Det er lækre og nemme müslibarer med dadler og kakao. De har en god fylde og er derfor geniale som en lille snack i madpakken eller bare til om eftermiddagen. Man laver dem i en bradepande og så kan man selv skære dem ud i den ønskede størrelse. Vi skærer dem ud som små barer og nogle gange også som små kvadrater, så det passer med sådan en lillle mundfuld. Ofte er det bare sådan en, som der skal til for lige at tage den værste sukkertrang der sent om eftermiddagen.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar