Græskarpure

Græskarpure
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedningstid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en cremet og nem græskarpure. En glat puré lavet på græskar er god som tilbehør til et stykke kød eller som en bund.

Ingrediensliste

  • 1 stk. hokkaidogræskar
  • vand
  • salt/peber
  • raps- eller solsikkeolie
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

  1. Flæk hokkaidogræskar på midten.
  2. Fjern nu skrællen og brug en ske til at fjerne kernerne.
  3. Skær nu græskar i tern.
  4. Imens opvarmes en gryde ved middel-høj varme. Kom lidt fedtstof i.
  5. Tilsæt græskar og svits af i et par minutter før der tilsættes vand, så det dækker. Lad det nu simre i ca. 15-20 minutter (afhænger af ternenes størrelse). Hellere giv græskaret for meget end for lidt. Hvis det koger tørt undervejs, tilsættes blot lidt eksta vand.
  6. Når græskaret er kogt mørt, kommes det i en blender uden væde. Gem dog lidt af væden, som kan spædes til for at opnå den ønskede konsistens.
  7. Blend græskaret godt i gennem og krydr med salt og peber.

Opskrift med græskarpure

En simpel og lækker græskarpure lavet på hokkaidogræskar. Græskar er i sæson og vi er vilde med det! Det kan bruges til så mange ting. I gryderetter, i bagværk, til salater eller bare som en puré som her. Græskarpuréen er god som tilbehør til et stykke rødt kød eller som en bund til en forret eller lignende. Den her puré er lavet udelukkende på græskar. Vil man have lidt mere stivelse i puréen, så kan man tilsætte et par kartofler. Og skal den være federe, så kan den blendes med fløde og lidt smør.

Vi serverede græskarpuréen med et saftigt stykke oksemørbrad, en sauce og lidt sauterede svampe. Det er en helt fantastisk efterårsret, hvor man kan få udnyttet de råvarer, som er i sæson. Man kan også servere puréen til en omgang osso buco, som også er en af vores yndlingssimreretter.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med græskar her

Græskarpure

Puré lavet på græskar

Det er nemt og hurtigt at lave puré på græskar. Det koges hurtigt mørt og man kan blende den fuldstændig glat. Derudover får den jo den smukkeste orange farve og så har græskar jo også en vis sødme over sig. Derfor fungerer den bare godt sammen med et stykke oksekød og en sauce eller lignende til. Men som sagt kan man også tilsætte et par kartofler til puréen for at give den lidt mere fylde og stivelse.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar