Græskarsalat med grønkål og feta

Græskarsalat med grønkål og feta
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedningstid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker græskarsalat med grønkål og feta. En god salat med græskar, grønkål og fetaost. Server som tilbehør.

Ingrediensliste

  • 0,5 stk. hokkaidogræskar
  • 0,2 bundt frisk timian
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt/peber
  • 100 g. grønkål
  • 100 g. PUCK fetaost
  • 50 g. græskarkerner
  • Dressing

  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 2 spsk. honning
  • salt/peber
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

  1. Opvarm ovn til 200 grader varmluft.
  2. Skræl og udhul hokkaidogræskar.
  3. Skær græskar i tynde skiver og kom i et ildfastfad. Vend i olivenolie, frisk timian, salt og peber.
  4. Bag græskar i ovn eller airfryer i ca. 15-20 minutter.
  5. Imens skylles og snittes grønkål fint.
  6. Olivenolie, honning, eddike, salt og peber piskes sammen i en skål og noget af den vendes sammen med grønkålen. Brug hænderne til at massere dressingen ind i grønkålen, så den blødgøres en smule.
  7. På en tør pande ristes græskarkerner gyldne.
  8. Anret nu salaten med en bund af grønkål, herefter bagt græskar, det resterende dressing og knust fetaost. Top af med de ristede græskarkerner.

Opskrift på græskarsalat med grønkål og feta

Vi har for alvor skruet op for de gode vintersalater og denne græskarsalat med grønkål og feta er hurtigt blevet en favorit. En mættende og smagfuld salat med masser af forskellige teksturer. Her i de kolde måneder, så elsker vi at tilføje bagte elementer til vores salater. Det giver sådan en hel anden smagsdimension til ens salat. Det kan være bagt græskar som her, men vi er også vilde med bagt sød kartoffel, rodfrugter og lignende. Det er noget, som kan løfte ens salat til nye højder. Her er det en bagt græskarsalat med grønkål, feta og ristede græskarkerner.

Server denne mættende græskarsalat som tilbehør til et stykke kød, en gryderet eller spis den som måltidssalat med noget protein af en eller anden art ovenpå. Det kunne være stegt kylling, nogle ristede kikærter eller lignende. Det er en ægte vintersalat, som vi elsker at spise, når græskar er i sæson.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på græskar her

Græskarsalat med grønkål og feta

Salat med græskar og feta

Her får du opskriften på en god salat med græskar og feta. Græskar kan bruges til så mange ting. Det kan bruges i gryderetter, i salater som her, i kager og meget mere. Det er lidt en undervurderet grøntsag, hvis du spørger os. Når den bages, så får den en helt anden tekstur og smag. Man kan bage den ved at vende den i lidt olie, salt og peber. Eller man kan pifte den op og vende i nogle krydderier også. Græskar går generelt godt sammen med en god fetaost. Græskar har nemlig en naturlig sødme og feta er salt, så det er altså en god kombination.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar