Grahamsboller

Grahamsboller
Opskrift til stk. Opskrift til 20 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedningstid

2 timer og 15 minutter

Samlet tid

2 timer og 35 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på bløde grahamsboller. Grovboller lavet med grahamsmel, som mætter godt og som er lette at lave.

Ingrediensliste

  • 4 dl. vand
  • 1 dl. creme fraiche
  • 30 g. gær
  • 1 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 200 g. grahamsmel
  • 650 g. hvedemel
  • 1 stk. æg
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

  1. Bland creme fraiche med lunkent vand.
  2. Opløs gæren heri.
  3. Olie, salt og sukker tilsættes.
  4. Mel tilsættes lidt efter lidt imens der æltes. Æltes til du har en glat og smidig dej. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet.
  5. Dejen deles i 15-20 stykker, som formes til boller.
  6. Placeres på en bageplade beklædt med bagepapir, hvorefter de hæver i 2 timer et lunt sted (de hæver kun én gang).
  7. Bollerne pensles forsigtigt (pas på du ikke punkterer hævningen) med sammenpisket æg og bages i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme i cirka 10-15 min. Hold øje med dem efter 10 minutter, da ikke alle ovne varmer ens.
  8. Afkøles på en bagerist.

Opskrift på grahamsboller

De her grahamsboller bliver bagt igen og igen lige for tiden. En god grovbolle med grahamsmel, som er god som en børnebolle, da den er uden kerner. Vores børn elsker sådan en bolle med et godt lag smør på og evt. noget pålæg. Det er lette og lækre boller, som samtidig er svampede. Vi bruger nemlig gerne et surmælksprodukt som creme fraiche, skyr eller lignende i vores bagværk. Især i det bagværk, som indeholder noget groft mel, da det er med til at gøre det mere svampet. Så det kan vi altså kun anbefale at tilføje. Og selvom vi har brugt creme fraiche her, så kan du sagtens erstatte med skyr, græsk yoghurt, kærnemælk eller hvad du ellers lige har. Vi har bare altid creme fraiche, så det er derfor, at vi ofte bruger det i vores bagværk.

Boller med grahamsmel, som stadig er luftige og svampede. Der er intet værre end sådan en tør og tung bolle. Det skal altså være nogle svampede boller, ellers er det ikke umagen værd. Vores lille trick til ekstra luftigt groft brød er, at vi kun lader dem hæve én gang. Det synes vi fungerer rigtig godt. Vær blot forsigtig, når du pensler bollerne, så hævningen ikke punkterer.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på boller her

Grahamsboller

Grovboller med grahamsmel

Det er altså bare nogle gode grovboller med grahamsmel. Vi bruger ofte grahamsmel i vores bagværk, da det giver en grov bolle og god mæthed. Du kan også sagtens bruge andet groft mel som speltmel, hvid hvede eller lignende. Vi bruger bare oftest grahamsmel, da det bare er nemt at arbejde med. Når man tilføjer grahamsmel og mere fuldkorn i bollerne, så mætter de også bedre. Det er derfor en god børnebolle til de små. Og også en god starterbolle, når man lige er startet med mad, inden man går over til rugbrød og brød med kerner i generelt.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar