Hel kylling med varm kartoffelsalat Hel kylling med varm kartoffelsalat Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 50 minutter Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på hel kylling med varm kartoffelsalat. En helstegt kylling med krydderier og en kartoffelsalat med bagte kartofler. Ingrediensliste Hel kylling 1350 g. hel kylling 2 spsk. raps- eller solsikkeolie 3 tsk. paprika 1 tsk. løgpulver 1 spsk. akaciehonning 1 tsk. tørret timian salt/peber 0,5 tsk. cayennepeber 1 tsk. citronsaft Kartoffelsalat 1000 g. små kartofler med skræl 2 spsk. raps- eller solsikkeolie salt/peber 50 g. soltørrede tomater 100 g. fetaost 100 g. cherrytomater 0,5 bundt frisk persille Fremgangsmåde Rør ingredienserne sammen til marinaden i en lille skål. Rens kyllingen, dub den tør på skindet. Smør den ind i marinaden og læg den herefter i en pose. Lad den gerne marinere et par timer inden brug. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn. Gør en dyb bageplade klar med bagepapir. Læg derefter den marinerede kylling ovenpå med brystet nedad. Den skal først have 20 minutter i ovnen. I mellemtiden skylles de små kartofler, så de er klar til at komme i ovnen. Tag herefter fadet ud og vend så kyllingen rundt, så brystet kommer opad. Læg kartoflerne ved. Giv det hele yderligere 40 minutter. Hak i mellemtiden soltørrede tomater og persille. Halver cherrytomater. Tag bagepladen ud af ovnen. Lad kyllingen hvile. Vend de varme kartofler med soltørrede tomater, cherrytomater, salt, peber, persille og knust feta. Tag kyllingen over på et skærebræt og skær den ud. Server med den lune kartoffelsalat. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på hel kylling med varm kartoffelsalat Her får du inspiration til en hel kylling med varm kartoffelsalat med feta, cherrytomater, soltørrede tomater og persille. Server med en hjemmelavet creme fraiche dressing eller tzatziki til. Så har du altså alletiders sommermenu, som samtidig er nem at lave! Sådan en hel kylling, som er marineret med lækre krydderier, skal man på ingen måde undervurdere. Den får så meget smag og er samtidig virkelig saftig. Mange tror måske, at det er meget omstændigt at lave sådan en hel kylling, men det er så nemt. Den passer jo stort set sig selv, når først den er gjort klar. Den kan laves i ovn, i airfryer eller på grillen, når vejret tillader det. Den hele kylling serveres med en kartoffelsalat med bagte kartofler. Det er en nem måde at pifte de klassiske bagte kartofler op på. Lidt soltørrede tomater, friske cherrytomater, persille og feta. Så har du en god og smagfuld kartoffelsalat. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter med hel kylling her Helstegt kylling med kartoffelsalat Menuen i weekenden kunne sagtens stå på helstegt kylling med kartoffelsalat. Det er sådan en ret, som egner sig vildt godt som weekendmad eller søndagsmad. Sådan lidt comfort food agtigt, inden en ny uge starter. Vi elsker sådan en hel kylling, da der også er forskellige udskæringer og man ofte har forskellige favoritter. Nogen elsker lårene og andre elsker brystkødet. Når man så serverer sådan en hel kylling, så er der lidt til enhver smag. Vores små drenge på 1 og 2 år elsker i hvert fald kyllingelårene og vil hellere have det end brystkødet. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.