Bao med crispy chicken

Bao med crispy chicken

Bao med crispy chicken

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

1 time og 30 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

1 time og 50 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavede bao boller med crispy chicken, en frisk coleslaw og chilisauce. Bao er asiatiske, dampede boller med fyld.

Ingrediensliste

  • 1 portion bao boller
  • 500 g. kyllingebryst
  • 2 æg
  • 100 g. pankorasp
  • 2 æbler
  • 4 gulerødder
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 1 cm. ingefær
  • salt
  • Andet

  • chilimayo
  • 1/2 bundt forårsløg

Fremgangsmåde

  1. Følg opskriften på bao boller. Den finder du lige her. 
  2. Skræl gulerødder og skyl æbler.
  3. Riv det groft og placer i en skål. Riv også ca. 1 cm. ingefær fint.
  4. Rør dressingen sammen af hvidvinseddike, akaciehonning, ingefær samt lidt salt og peber. Smag til med akaciehonning. Den skal have en fin balance mellem sødme og syrlighed.
  5. Vend æbler og gulerødder i dressingen. Sæt det på køl indtil brug.
  6. Rens kyllingebryst og skær dem over på langs, så du får nogle tynde fileter.
  7. Find to skåle frem. I den ene skål piskes et æg med en gaffel. I den anden skål blandes pankorasp med lidt salt og peber.
  8. Vend nu først kyllingebryst i æg og derefter i raspblandingen. Sørg for, at der er godt med rasp på begge sider. Læg dem på en tallerken eller et stykke bagepapir, indtil de skal bruges.
  9. Varm en pande op godt med olie. Der skal være ca. 1 cm. olie på panden. Steg dem på panden i cirka 3 minutter på hver side – alt afhængig af tykkelsen.
  10. Læg dem på et stykke køkkenrulle, når de er stegt, så noget af fedtet kan få lov at dryppe af.
  11. Hak forårsløg fint.
  12. Server dine baoboller med din friske coleslaw, crispy chicken, chilimayo (vi købte en færdiglavet) samt forårsløg på toppen.

Bedøm denne ret

Opskrift på bao med crispy chicken

Her får du opskriften på bao med crispy chicken, en frisk coleslaw samt chilimayo. Har du prøvet bao før? Det er en dampet asiatisk bolle, som man fylder. Lidt på samme måde som med pitabrød. Så man kan godt kalde det for en slags asiatisk pitabrød. Det eneste, som er lidt besværligt ved bao er, at man skal dampe bollerne og det kræver et dampindsats, en dampovn eller en dampkoger. Men hvis man har det, så kan man lave de lækreste hjemmelavede bao.

Vi har fyldt vores bao med sprød kylling, en frisk coleslaw, som er lavet på æble, gulerødder og ingefær. Derudover topper vi med chilimayo (vi brugte en færdiglavet fra Sriracha) samt lidt frisk forårsløg. Det er den perfekte kombination af sprødt, stærkt samt syrlighed. Vi lover dig, at den her kombination er alt for lækker! Og hvis du endnu ikke har prøvet pankorasp i stedet for almindelig rasp, så kan vi altså også varmt anbefale det. Det giver bare en mere sprød og lækker panering.

LÆS OGSÅ: Crispy chicken med indisk sauce

Bao med crispy chicken

Dampede boller med fyld

Man kan selvfølgelig også lave sine dampede boller med andet slags fyld. Mange laver det også med svinekød, som også smager super lækkert. Men den her udgave med crispy chicken er uden tvivl en kæmpe favorit, men vi elsker også crispy chicken!

Hvis du vil køre et helt asiatisk tema, så kan vi anbefale at lave disse bao og evt. hjemmelavede forårsruller og en lækker asiatisk salat. Så har du altså en helt fantastisk asiatisk menu, hvis det skal være lidt anderledes.

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag