Hindbærmoussekage

hindbærmoussekage
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

5 timer

Beskrivelse

Opskrift på en nem og lækker hindbærmoussekage med vaniljebund. En frisk moussekage med hindbær, som er perfekt som dessertkage.

Ingrediensliste

  • Chokoladebund

  • 1 stk. æg
  • 125 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 20 g. bagekakao
  • 90 g. hvedemel
  • 1 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 1 dl. vand
  • Hindbærmousse

  • 200 g. frosne hindbær
  • 2 spsk. flormelis
  • 4 dl. piskefløde
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 3 stk. husblas
  • Pynt

  • 125 g. hindbær

Fremgangsmåde

  1. Først laves chokoladebunden. Opvarm ovnen til 180 grader alm. ovn.
  2. Pisk æg, vaniljesukker og sukker hvidt og luftigt. Sørg for at tage dine æg ud i god tid, så de ikke er iskolde. Du kan evt. lægge dem i lunkent vand.
  3. Bland alle de tørre ingredienser i én skål og kogende vand og olie i en anden skål.
  4. Vend skiftevis de tørre ingredienser og de våde ingredienser i dejen.
  5. Kom bagepapir i bunden af en springform (Ø22 cm).
  6. Hæld dejen over i formen.
  7. Bag kagen i ca. 25 minutter. Tjek gerne efter 20 minutter ved at stikke en gaffel i og se om der kommer dej på. Giv den ekstra tid i ovnen, hvis der er dej på gaflen.
  8. Tag kagen ud og lad den afkøle helt.
  9. Hvis den er hævet meget op på midten, så skær kagen til, så den er lige høj over det hele. Du kan også presse den lidt ned med en ske.
  10. Nu skal moussen laves.
  11. Kom husblas i en skål med koldt vand.
  12. Opkog frosne hindbær i en lille gryde.
  13. Blend det derefter med en stavblender.
  14. Vrid husblas og læg dem i hindbærpuréen og rør godt rundt indtil de er opløst.
  15. Lad det køle af i en skål.
  16. Pisk fløde til en let skum med vaniljesukker og flormelis.
  17. Når hindbærpuréen er afkølet tilsættes et par skefulde fløde i puréen for langsomt at nedkøle temperaturen.
  18. Vær opmærksom på, at temperaturforskellen på fløden og hindbærpuréen ikke må være stor. Fortsæt indtil du har blandet alt fløden over i hindbærpuréen.
  19. Hæld moussen over den afkølede kagebund og sæt den på køl i mindst 4 timer eller indtil den har sat sig.
  20. Pynt med friske bær på toppen.
Bedøm denne ret

Opskrift på hindbærmoussekage

Lav den lækreste hindbærmoussekage med en chokoladebund og en frisk hindbærmousse på toppen. Det er en rigtig nem og lækker moussekage, som slet ikke er svær at lave selv. Mange bliver lidt skræmte, når det er kager med husblas, men frygt ikke – det er slet ikke så svært! Når man først har lært det, så er det altså en leg at arbejde med husblas.

Den her hindbærkage er den perfekte forårskage eller sommerkage. Den søde chokoladebund komplimenterer den letsyrlige mousse helt perfekt. Pynt den af med masser af bær og evt. små marengskys og lidt frisk citronmelisse eller mynte. Så har du altså den mest simple og smukke kage.

LÆS OGSÅ: Profiteroles med is og chokoladesauce

hindbærmoussekage

Moussekage med hindbær

Den her moussekage er lavet med hindbærmousse, men du kan selvfølgelig også bruge opskriften og så blot bytte hindbær ud med andre bær. Det kunne være jordbær, blåbær, brombær, ribs eller en blanding af flere forskellige slags bær. Vi elsker moussekager med bær, da det giver sådan en frisk smag i forhold til chokolade.

Kagen er en perfekt dessertkage og den egner sig også rigtig godt til et større kagebord eller kagebuffet. Det er også en rigtig fin babyshowerkage eller dåbskage, hvis du er til de lidt mere enkle kager uden fondant og alle de andre søde sager.

Kan jeg lave kagen dagen før?
Ja, det anbefaler vi faktisk, at du gør, så moussen har god tid til at sætte sig. Den kan også laves to dage før, men så skal du blot have i mente, at den så ikke kan holde sig så lang tid i den anden ende efter den er serveret. Den kan også sagtens fryses ned.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar