Vil du være fri for reklamer? Så opret dig som medlem og brug vores app uden reklamer og få mange fordele
Forside / Påske
Her finder du alle vores opskrifter til påske. Du finder nemme påskeretter til påskefrokosten, lækre påskekager, hjemmelavede påskeæg, påskedesserter, påskemuffins, påsketapas og meget mere. Så mangler du inspiration og ideer til påskemaden, så har vi samlet vores bedste opskrifter lige her.
Påskefrokost
Påskedessert
Påsketapas
Påskekager
Påsken 2025 er i år d. 20. april.
Har I nogle påsketraditioner i jeres familie? Vi fejrer hvert år påske med vores familier. Her står den på den årlige påskefrokost med masser af påskemad og lækre påskeretter. Nogen holder også en årlig påskejagt, hvor man skal finde påskeæg gemt i eksempelvis haven.
Vi synes påsken er sådan en hyggelig tid, da man ofte samles med familier og venner. Ofte kan man også være heldig, at vejret er blevet lunere og man derfor kan nyde en gåtur i solskin.
Hvad kendetegner traditionel påskemad?
Den traditionelle påskemad kendetegnes ved klassisk danske råvarer, som netop nu spirer frem i foråret. Påskemaden indbyder til at samles med venner og familie for at nyde gode måltider. Man får typisk sild, fiskefilet, varm leverpostej, lam, æg, rejer og andre lækre frokostretter.
Hvilke typer kød bruges typisk i påskemad? De typiske påskeretter er oftest bygget meget op omkring påskelammet, samt fisk, gris og kylling.
Hvad er de vigtigste ingredienser i påskemad?
Påskebordet består af sild, æg, ofte lam, gris og kylling. Det er også ofte ingredienser som kartofler, asparges, ærter, krydderurter osv. Derudover er rugbrød, snaps og øl typisk også en fast del af påskebordet.
Hvordan laver jeg det bedste påskebrød?
Det bedste påskebrød opnås ved god tålmodighed, æltning og den rette opskrift. Det tager tid at lave godt brød, da gæren skal have tid til at arbejde og dejen hæve. Samtidig er en god æltning også vigtigt så gluten i melen aktiveres og ingredienserne blandes godt sammen.
Hvilke pålægstyper passer godt til påskemad? Et påskebord er typisk fyldt med en masse slagtervarer, såsom roastbeef, kamsteg, spegepølse, rullepølse, hamburgerryg, leverpostej, frikadeller osv. Derudover er sild, laks, fiskefilet, æg og rejer bl.a. også vigtige at nævne.
Hvilke dressinger og saucer passer bedst til påskemad? Det er vigtigt at huske de rigtige saucer til påskemaden. Mayonnaise, remoulade, karrysalat, italiensk salat, sennep og rævesauce er blot nogle man burde overveje.
Hvordan kan jeg lave påskemad med sæsonens grøntsager? Heldigvis er påskemåltiderne bygget op om grøntsager der netop er i sæson i løbet af foråret, bl.a. apsarges, kartofler, ærter, spinat, radiser, gulerødder, løg osv.
Hvilke desserter er klassiske til påske? Der findes mange gode traditionelle desserter der kunne passe til et påskebord. Det kunne bl.a. være mazarinkage, gulerodskage med creme, citronroulade. Vi elsker også at lave små fuglereder med skum og påskeæg eller en påskeinspireret cheesecake med citron.
Hvordan kan jeg lave en påskevenlig frugtdessert? En påskevenlig dessert med frugt er typisk bygget meget op om den gule farve der normalt kendetegne højtiden. Citrusfrugter går meget godt til højtiden og samtidig også til bl.a. marcipan og forskellige nødder som også hører højtiden til.
Kan jeg lave en sundere dessert uden at gå på kompromis med smagen?
Vi vil mene at man altid vil gå lidt på kompromis med smagen, men der findes jo i dag mange alternativer til hvidt raffineret sukker der gør at forskellen alligevel ikke bliver så stor.
Hvor lang tid i forvejen kan jeg forberede påskemad? Der er heldigvis mange ting på påskebordet der kan forberedes i god tid. Mange af ingredienserne serveres alligevel koldt og kan derfor forberedes i god tid, så længe det kan stå på køl indtil servering. Varme retter kan også forberedes i god tid og blot opvarmes lige inden servering.
Hvordan undgår jeg madspild efter påskefrokosten?Der findes mange måder at undgå madspild på efter påskefrokosten. Det afhænger naturligvis af hvad der er tilovers. Fiskefileten kan genopvarmes og bruges til et stjerneskud, rejerne vil kunne bruges i en lækker pastaret og der vil også kunne laves en lækker restsalat af hvad der måtte være tilovers af grøntsager.
Kan jeg fryse eller genopvarme rester fra påskemiddagen? Det kan du i høj grad. Flere lækre retter der gør sig gældende til påske er gode at fryse ned hvis der skulle være rester, såsom frikadeller og høns i asparges.
Hvordan planlægger jeg en påskemenu, så jeg undgår stress på dagen?
For at minimere stress på selve dagen er det en god idé at have handlet i god tid og påbegyndt maden dagen eller dagene i forvejen. Meget af maden serveres kold og kan derfor anrettes i god tid og stilles på køl. De fleste varme retter kan også laves i forvejen og kan blot lunes inden servering.
Hvordan kan jeg lave en moderne twist på klassisk påskemad? Det kunne være at lave påsketapas i stedet for den klassiske påskemad med sild, æg, rejer osv. Vi ville lave små anretninger, som stadig tager udgangspunkt i mange af de ingredienser som vi bruger op til påske.
Hvordan laver jeg en vegetarisk påskemenu uden at gå på kompromis med smagen? Det kunne være en nøddepostej, lækre salater og generelt retter, som tager udgangspunkt i de samme ingredienser som den traditionelle påskemad. Selvfølgelig uden kød.
Hvordan laver jeg en glutenfri påskemenu? Mange opskrifter kan laves med glutenfrit mel og mange af retterne er i forvejen glutenfri.
Søg i kategorier, titler og opskrifternes råvareindhold
Ingen varer i vognen.