påskefrokost

Påskefrokost retter

Er du til de traditionelle påskeretter eller vil du gerne være lidt nytænkende og prøve noget nyt? Det kunne være en lækker påsketapas eller en påskepicnic i det fri. Hvis der er godt vejr, så kan man nemlig sagtens tage påskefrokosten med ud i det gode vejr. Måske du skal holde det i sommerhus, i skoven, i et badehus eller noget helt fjerde.

påskefrokost

påskefrokost

Påskemad

Påsken giver god mulighed og anledning for at samles med venner og familie. Vi synes påsken er så hyggelig, især fordi man ofte kan være heldig med godt vejr og solskin.

Så saml familien eller dine bedste venner til en lækker omgang hjemmelavet påskefrokost. Måske I skal starte en ny tradition eller bygge videre på tidligere. Uanset, så er påsken, ligesom julen, en hyggelig tid, hvor der er tid til ekstra hygge.

Påskefrokost opskrifter

Gå på opdagelse i alle vores opskrifter til påskefrokost. Påsken er lige om hjørnet og for vores vedkommende, så står den på påskefrokoster. Påskefrokost minder på mange måde om julefrokost. Den står ofte på sild, karrysalat, fiskefilet, æg, frikadeller og nogle lune retter som butterdejsstang, tærter og lam. Vi har efterhånden masser af opskrifter, som passer til påskefrokosten. Prøv vores opskrift på en sprød skinkestang, en hjemmelavet karrysalat med æble eller en omgang stegte sild. Vi har også gode og nemme ideer på en påskedessert. Det kunne være en påskekage eller noget, som er portionsanrettet.

Påske frokost menu

Så hvad skal sådan en påske frokost menu indeholde? Efter vores mening, så skal der som udgangspunkt være noget godt brød. Det kunne være noget godt rugbrød og evt. surdejsbrød eller noget blødt franskbrød. Derudover så ville vi servere sild. Det kunne være marinerede, røde eller stegte sild. Serveret med hjemmelavet karrysalat og kogte æg. Derefter ville vi servere en buffet af fiskefilet, lune frikadeller, tærte, butterdejsstang og evt. nogle lækre salater. Det ville bestemt være en god påskemenu!

Påske mad

Påske mad bærer også præg af, at foråret er over os. Især desserterne og kagerne bærer præg af citron og citrusfrugter generelt. Det kunne være en citrontærte, citrontrifli, en luksus citronmåne eller hjemmelavet sorbet. Påskemaden minder også meget om julefrokostmaden. Det er nemlig mange af de samme retter, som serveres.

Påsken er også en højtid, som vi forbinder med god mad. Vi plejer altid selv at holde påskefrokost eller være gæst til det. Det er en hyggelig tid, hvor man mødes til god mad og er i godt selskab. En tid, som kun bliver bedre af, at man mødes om noget godt mad. Vi håber derfor, at du kan finde inspiration til påskefrokostmenuen. Vi har samlet de klassiske retter, men har også prøvet at nyfortolke påskemaden. Måske du kan blive inspireret til nogle nye retter, som du ikke har prøvet før.

Vi blander gerne kolde og lune retter. Vi laver gerne de traditionelle ting som sild, karrysalat og fiskefilet. Men vi serverer også ofte noget fiskeanretning i form af tunmousse, spinatroulade eller en fiskelagkage. Af lune retter elsker vi en varm leverpostej eller en lun skinkestang. Det plejer at falde i god jord hos alle, store som små.

Hvornår er det påske?

Påsken ligger i år d. 9. april.

Hvad kan man servere til påske?

Sild, karrysalat, æggesalat, frikadeller, tærter, lam, skinkestang og lækre salater.