Honninghjerter Honninghjerter Opskrift til 10203040 stk. Opskrift til 20 stk. Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 40 minutter Samlet tid 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på hjemmebagte honninghjerter lavet på en fordej. Vi bager honninghjerter hvert år, efter vores fordej har stået i en god måned. Ingrediensliste Grunddej 500 g. akaciehonning 500 g. hvedemel Dej 2 stk. æggeblomme 10 g. potaske 10 g. hjortetaksalt 2 tsk. stødt kanel 2 tsk. stødt nellike 1 tsk. stødt ingefær Pynt 300 g. mørk chokolade Fremgangsmåde Fordej til honninghjerter Bland mel og honning sammen og ælt det godt sammen, så du får en fast dej. Læg dejen i en skål eller bøtte og sæt låg på. Opbevar dejen et køligt sted i huset i minimum 24 timer, men gerne 1 måned før de skal bages. Rør potaske ud i 2 spsk. vand. Bland dette med æggeblommerne. Bland blandingen sammen med din honningkagefordej. Tilsæt herefter hjortetaksalt og de resterende krydderier. Ælt dejen godt sammen. Rul dejen ud på et meldrysset bord til ca. 0,5 cm. i tykkelse. Stik dejen ud med en hjerteform og placer dem på en bageplade med bagepapir. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn. Bag honninghjerterne, én plade af gangen, i ca. 8-10 minutter. Du kan mærke om de er færdige ved at trykke en finger på dem. Hvis der ikke sætter sig et aftryk af din finder, så er de færdige. Tag dem ud af ovnen og placer dem på en bagerist. Læg et fugtigt viskestykke over, så de trækker noget fugt. Når de er kølet af, så overtrækkes de med chokolade. Smelt chokolade over vandbad eller i mikroovnen og pensel dine honninghjerter med chokolade. Pynt evt. med ønsket pynt. Hvis honninghjerterne ikke skal spises med det samme,så vent med at overtrække med chokolade. Opbevar dem i køleskabet i et fugtigt viskestykke (ikke gennemblødt), så bevarer de fugten. Overtræk med chokolade, når de skal nydes. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på honninghjerter Her får du en super nem og lækker opskrift på hjemmebagte honninghjerter. De er bagt på en honningkagefordej, som skal røres sammen mindst et døgn før den skal bruges. Men den må meget gerne stå længere. I gamle dage havde man honningkagefordej til at stå et år, inden man bagte af den. Vi plejer dog kun at have den til at stå en måned. Du finder opskriften på honningkagefordej her. Honninghjerter er en rigtig juletradition. Hold op, hvor har vi spist mange og dekoreret mange honninghjerter, da vi var små. Så plejede vi at dekorere med glasur og glansbilleder. Det er egentlig også en sjov form for julekage, da det på en måde er en krydsning mellem en julekage og en julesmåkage, hvad angår konsistens. Hjemmelavede honninghjerter Det er faktisk slet ikke svært at lave lækre, hjemmelavede af slagsen. Og hvis du ikke har fået lavet en fordej, så er det stadig muligt at lave dem. Vi elsker dem og synes, at det er sådan et hyggeligt lille juleprojekt. Hvis det skal være rigtig julet, så kan du også oven på chokoladen lægge et juleglansbillede. Så er de præcis som man køber dem hos bageren. Det er altså også lidt hyggeligt! LÆS OGSÅ: Ingefærsmåkager Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.