Tilmeld nyhedsbrev

Honninghjerter

honninghjerter

Honninghjerter

Opskrift til 20 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmebagte honninghjerter lavet på en fordej. Vi bager honninghjerter hvert år, efter vores fordej har stået i en god måned.

Ingrediensliste

Pynt

  • 300 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Rør potaske ud i 2 spsk. vand.
  2. Bland dette med æggeblommerne.
  3. Bland blandingen sammen med din honningkagefordej.
  4. Tilsæt herefter hjortetaksalt og de resterende krydderier. Ælt dejen godt sammen.
  5. Rul dejen ud på et meldrysset bord til ca. 0,5 cm. i tykkelse.
  6. Stik dejen ud med en hjerteform og placer dem på en bageplade med bagepapir.
  7. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.
  8. Bag honninghjerterne, én plade af gangen, i ca. 8-10 minutter. Du kan mærke om de er færdige ved at trykke en finger på dem. Hvis der ikke sætter sig et aftryk af din finder, så er de færdige.
  9. Tag dem ud af ovnen og placer dem på en bagerist. Læg et fugtigt viskestykke over, så de trækker noget fugt.
  10. Når de er kølet af, så overtrækkes de med chokolade.
  11. Smelt chokolade over vandbad eller i mikroovnen og pensel dine honninghjerter med chokolade. Pynt evt. med ønsket pynt.
  12. Hvis honninghjerterne ikke skal spises med det samme,så vent med at overtrække med chokolade.
  13. Opbevar dem i køleskabet i et fugtigt viskestykke (ikke gennemblødt), så bevarer de fugten. Overtræk med chokolade, når de skal nydes.

Bedøm denne ret

Opskrift på honninghjerter

Her får du en super nem og lækker opskrift på hjemmebagte honninghjerter. De er bagt på en honningkagefordej, som skal røres sammen mindst et døgn før den skal bruges. Men den må meget gerne stå længere. I gamle dage havde man honningkagefordej til at stå et år, inden man bagte af den. Vi plejer dog kun at have den til at stå en måned. Du finder opskriften på honningkagefordej her.

Honninghjerter er en rigtig juletradition. Hold op, hvor har vi spist mange og dekoreret mange honninghjerter, da vi var små. Så plejede vi at dekorere med glasur og glansbilleder. Det er egentlig også en sjov form for julekage, da det på en måde er en krydsning mellem en julekage og en julesmåkage, hvad angår konsistens.

honninghjerter inden bagning honninghjerter efter bagning honninghjerter 2

LÆS OGSÅ: Ingefærsmåkager

FØLG OGSÅ MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er ogsåpå Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven