Hvid gløgg Hvid gløgg Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 6 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 15 minutter Samlet tid 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Den lækreste opskrift på hvid gløgg lavet med julens krydderier, appelsin og hvidvin. En mild julegløgg, som kan nydes i juletiden. Ingrediensliste 1 dl. appelsinjuice 1 stk. økologisk appelsin 1 dl. hyldeblomstsaft 150 g. sukker 2 tsk. vaniljesukker 2 stk. kanelstang 2 stk. stjerneanis 5 stk. hel nellike 0,25 tsk. stødt kardemomme 1 liter hvidvin Fremgangsmåde Skræl appelsinen, så du får skallen af. Kom skrællen op i en gryde. Pres appelsinen for saft. Suppler op med appelsinjuice eller mere saft fra en appelsin. I gryden med skrællen kommes appelsinsaft, koncentreret hyldeblomstsaft, sukker, vaniljesukker, kanelstang, stjerneanis, stødt kardemomme og hele nelliker i. Bring det i kog. Skru herefter ned for varmen. Lad det simre 5-10 minutter til sukkeret er opløst og væsken er blevet tykkere som en sirup. Si hele blandingen. Kom den tilbage i gryden. Kom hvidvin i og varm det op ved lav varme. Smag evt. til om du vil have mere vin i. Der kan være forskel på hvor sød man gerne vil have sin gløgg. Server din gløgg i glas og kom evt. en skive appelsin i. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på hvid gløgg Her får du vores bedste opskrift på hvid gløgg. En lækker og smagfuld julegløgg, som er lavet på julens krydderier, appelsin og hvidvin. Det er sådan her vi bedst kan lide den hvide gløgg. Ift. hvor sød du vil have den, så kan du blot smage dig frem og tilsætte hvidvin til det passer til din smag. Vi kan nok godt lide den til den lidt søde side. Det er bare så hyggeligt at kunne lune sig i juletiden på en kop lun hvid gløgg. Vi er så vilde med den hvide udgave, hvor man bruger hvidvin i stedet for rødvin. Den er knap så kraftig og har en lidt mere frugtig smag, hvilket vi er kæmpe fans af. Desuden bruges der også appelsin og så en god blanding af krydderier. Hvis du vil lave den mere som den røde gløgg, så kan du også tilføje rosiner og hakkede mandler til. LÆS OGSÅ: Almindelig gløgg Gløgg med hvidvin, appelsin og hyldeblomst I den her gløgg er det som om, at man tager nogle af de ting, som bare smager så lækkert om sommeren og gør dem mere vinteragtige. Du har hvidvinen og hyldeblomstsaften, som bare smager skønt på en varm sommerdag. Og så er det mikset med julens krydderier som kanel, vanilje, nellike og kardemomme og selvfølgelig appelsin. Det giver altså den absolut lækreste juledrik, som samtidig er lidt frisk i det. Hvis du ikke er så vild med den almindelige julegløgg, så kan vi altså varmt anbefale dig at lave den her. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.