Lækre hverdagsopskrifter

Hyldeblomst

Hylden blomstrer i juni og så er det med at få plukket, inden der igen går et år før man kan plukke hyldeblomster. Hyldeblomst kan du finde mange steder. Hvis du kigger efter i grønne områder, f.eks. ad små stier eller i sommerhusområder, så kan du næsten med garanti finde hyldeblomsttræer. Duft dig også frem – ofte kan man dufte den fine hyld, som har en aromatisk duft.

Hvornår er der hyldeblomstsæson?

Hylden blomstrer som sagt i juni og sæsonen varer ca. fra juni til midt juli. De plejer at være plukkeklar omkring Sankt Hans.

Hvad kan jeg lave med hyldeblomster?

Mulighederne er mange, når du først har fået fat på hyldeblomster. Det mest klassiske er nok at lave hyldeblomstsaft ud af hylden, men der er faktisk også mange andre muligheder. Her er nogle eksempler:

Nem opskrift på hyldeblomstsaft uden citronsyre

Hyldeblomstsaft

Du kan lave den lækreste hyldeblomstsaft, som blandes med vand eller danskvand. Det er super nemt og hvis du fryser den ned, så kan du nyde hjemmelavet saft året rundt. Find opskriften her.

hyldeblomstmousse

Hyldeblomstmousse

Hyldeblomstmousse smager skønt og er nemt at lave. Anret det i små glas, så har du en nem dessert, hvis du skal have gæster i den varme sommertid. Find opskriften her.

Opskrift på mazarinkage med hyldeblomstmousse og hvid chokolade

Mazarinkage med hyldeblomstmousse

Skal det være lidt mere ekstravagant, så kan du også lave denne lækre mazarinkage med hyldeblomstmousse. En saftig og lækker bund toppet med en let og luftig mousse med smag af hyldeblomst. Find opskriften her.

Nem opskrift på hyldeblomstsirup

Hyldeblomstsirup

Hvis du skal lave lækre sommerdrinks eller velkomstdrinks, så er denne hyldeblomstsirup helt perfekt. Den har den perfekte konsistens og er så god i drinks. Find opskriften her.

Nem opskrift på friterede hyldeblomstpandekager

Friterede hyldeblomstpandekager

A-hva for noget siger du? Og jep, den er god nok. Friterede hyldeblomstpandekager. Vi havde heller ikke hørt om det tidligere, men efter at have prøvet det, så er vi kæmpe fans! Det er nærmest en sommerudgave af de velkendte churros eller spanskrør. Du finder opskriften her.

Undgå at skylle hyldeblomst

Når du bruger dem til saft, pandekager eller sirup, så er det vigtigt, at du ikke skyller dem i vand. Meget af smagen sidder nemlig i blomsternes pollen, så hvis du skyller dem, så skyller du det væk. Tjek dem i stedet for visne blomster og eventuelle dyr og fjern dem.

Kan hyldeblomster fryses?

Jep, du kan sagtens fryses hyldeblomster. Så kan de bruges i saft osv., men vær dog opmærksom på, at farven godt kan være mindre kraftig, da farven i blomsterne bliver nedbrudt ved frysning. Smagen fejler dog intet.

Følg endelig med på vores sociale medier. Du finder hver dag en masse inspiration på mad på vores Instagram, som du finder her og vores Facebookside. Husk også at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er så hyggeligt at følge med!

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag