Hyldeblomstsaft uden citronsyre

Nem opskrift på hyldeblomstsaft uden citronsyre

Hyldeblomstsaft uden citronsyre

Opskrift til dl Opskrift til 5 dl

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet hyldeblomstsaft lavet uden citronsyre. Den kan holde sig 1-2 uger i køleskabet, men ellers kan den fryses ned.

Ingrediensliste

  • 20 skærme hyldeblomst
  • 2 stk. økologiske citroner
  • 250 g. sukker
  • 0,5 liter liter vand

Fremgangsmåde

  1. Klip stilkene til på dine hyleblomstskærme og fjern eventuelle dyr og grimme blomster. Du skal ikke skylle hyldeblomst, da meget af smagen sidder i dens pollen.
  2. I en glasbøtte eller stor skål (med låg) puttes to citroner (skåret i skiver) og hyldeblomstskærmerne i.
  3. Kog sukker og vand i en gryde, indtil sukkeret er opløst.
  4. Hæld den varme sukkersirup over. Sæt låg på og sæt det i køleskabet. Den skal meget gerne stå og trække et par dage for mest mulig smag.
  5. Efter 2-3 dage på køl, så sies hyldeblomst og citroner fra og din saft kan hældes på en rengjort patentflaske.
  6. Saften blandes op i forholdet 1:3.
  7. Den kan holde sig på køl i 1-2 uger. Du kan også fryse saften ned i isterningebakker, så er det nemt at putte et par isterninger i vand.

Bedøm denne ret

Nem opskrift på hyldeblomstsaft uden citronsyre

Hyldeblomsten blomstrer og derfor skulle vi selvfølgelig lave hyldeblomstsaft – det blev dog uden citronsyre, som mange opskrifter bruger. Det blev den lækreste saft, som man blot kan blande op med vand eller danskvand, men som man også kan lave lækre drinks og cocktails med. Den består primært af hyldeblomst, citron, sukker og vand. Så det bliver ikke nemmere.

LÆS OGSÅ: Friterede hyldeblomstpandekager

Nem opskrift på hyldeblomstsaft uden citronsyre

Hjemmelavet hyldeblomstsaft

Man koger en lage af sukker og vand, som så hældes over skærme af hyldeblomst og frisk citron skåret i skiver. Det skal herefter stå og trække et koldt sted et par dage for at få mest mulig smag ud af det.

Herefter sies hyldeblomst og citron fra og du står tilbage med en smagfuld og lækker saft. Vi plejer at hælde den på flaske og så kan den holde sig i køleskabet 1-2 uger, men ellers kan du også fryse den ned i isterningebakker eller plastikposer. Så kan du nyde hjemmelavet hyldeblomstsaft hele året rundt.

Nem opskrift på hyldeblomstsaft uden citronsyre

Brug hyldeblomstsaft til velkomstdrinks og cocktails

Du kan bruge din hyldeblomstsaft til de lækreste drinks og cocktails. Hvis du vil have noget mere koncentreret til dine drinks, så kan du også lave vores hyldeblomstsirup, som er mere koncentreret i smagen.

Husk endelig at følg med på vores Facebookside, hvor vi lægger opskrifter og inspiration op. Vi er også på Instagram, og vi vil elske at få dig med i vores madunivers her også! Vores Instragramprofil finder du lige  her. Husk også at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er så hyggeligt at følge med!

Kommentarer

  1. Tak for opskrift. Hvad gør citronsyren normalt – hvad er dens funktion? Jeg kan ikke google mig frem til det.

    1. Hej Signe,

      Den bringer vist smagen mere frem og hjælper os, så den kan holde lidt længere. Vi synes dog, at den bliver ganske fin uden 🙂

      Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag