Karamelliserede valnødder Karamelliserede valnødder Opskrift til 1002003004005006007008009001000 g. Opskrift til 200 g. Forberedelsestid 5 minutterTilberedningstid 10 minutterSamlet tid 15 minutter Del Pin Print BeskrivelseNem og hurtig opskrift på karamelliserede valnødder. Karamelliserede valnødder er lækre som en lille sød snack, i salater eller til tapas.Ingrediensliste 200 g. valnødder 120 g. sukker 1 dl. vandLæg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.comFremgangsmådeAlle ingredienserne blandes på en pande med høj kant. Varmes herefter op ved middel varme, imens der røres ofte.Gør samtidig en bageplade klar med bagepapir, hvor du kan hælde mandlerne over for at køle af, når de er færdige.På et tidspunkt fordamper alt vandet og så vil sukkeret “tørre” på panden og krystallisere. Nu skruer du en smule ned for varmen og bliver ved med at røre. Sukkeret vil smelte og blive mørkere.Når alt sukkeret har sat sig på mandlerne og de har fået en flot gylden farve, så hælder du dem over på bagepapiret.Adskil dem, så de ikke klistrer sammen. Lad dem køle helt af og så er de klar til at blive spist.Kan opbevares i en lufttæt beholder.Lås skærmOpskrift på karamelliserede valnødderHer får du en god og nem opskrift på karamelliserede valnødder. Sprøde og søde valnødder, som er gode som en snack, i salater, til tapas eller i bagværk. De er nemme at lave, da de kun består af 3 ingredienser. Nemlig valnødder, sukker og vand. Vi laver dem på samme måde, som vi laver brændte mandler, så man kan godt kalde dem for brændte valnødder. Vi kan godt lide den måde, som man laver brændte mandler på. Det giver valnødderne god tid til at blive ristede og så omslutter sukkeret og karamelliseringen sig også godt på hele nødden. De går et godt crunch og er bare så lækre. Vi kan kun anbefale dig at lave sådan en portion. Især hvis man lige står med en rest valnødder, som man ikke ved hvad man skal bruge til. Sådan en halv pose har vi alt for ofte haft til at ligge i skabet, som til sidst ender med at blive smidt ud. Men slut med det nu! De kan altid trylles om til karamelliserede valnødder.Vi kan anbefale at bruge de karamelliserede valnødder i en salat med grønkål, fetaost, pærer og blåbær. En fyldig vintersalat, som lige bliver fuldendt med de her søde og sprøde nødder. De passer godt til det saltede fra fetaosten, da salt og sødt jo altid går godt sammen.LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med valnødder her Brændte valnødderSom sagt, så er det en slags brændte valnødder. Selvom det ikke lyder så godt at kalde dem brændte valnødder, så laves de på samme måde som brændte mandler. Alle ingredienserne kommes i en høj pande og det varmes op. På et tidspunkt fordamper vandet og du ender med sådan en hvid krystalagtig masse. Når du når dertil, så er de næsten færdige! Så skal de bare have lov til at karamellisere og få en flot farve. Husk at røre i dem jævnligt, så de ikke brænder på.Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.