Kartofler i muffinsforme Kartofler i muffinsforme Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 40 minutter Samlet tid 55 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på sprøde kartofler i muffinsforme, som kan serveres som tilbehør til aftensmaden. De bagte kartofler laves med hvidløgssmør og ost. Ingrediensliste 600 g. kartoffel 2 spsk. smør 2 fed hvidløg 100 g. revet mozzarella 0,2 bundt frisk timian salt/peber Fremgangsmåde Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Skyl kartofler grundigt. Brug et mandolinjern eller kniv til at skære kartofler i tynde skiver. Smelt smør i mikroovn eller en lille gryde og bland med salt, peber, presset hvidløg og hakket timian. Kom kartoffelskiver i en skål og vend rundt med smørblanding og ost. Find en bradepande og muffinsforme. Stabel kartoffelskiver til muffinsformene er fyldte. Bag i ovn i cirka 40 minutter. De skal være gyldne og sprøde. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på kartofler i muffinsforme De her kartofler i muffinsforme er så lækre at servere som tilbehør til aftensmaden. Det er blot tyndskårede kartofler, som vendes med hvidløgssmør og ost. Så stables de i muffinsforme og bages i ovnen til de er sprøde og gyldne. De er nemme at lave og så er det også en anderledes måde at servere kartofler på. Måske du også har en tendens til bare at skære kartofler ud i både og så bage dem i ovnen? Det kan vi personligt godt have en tendens til altid at gøre og så er det altså forforfriskende og spændende at prøve noget nyt. De her kartofler i muffinsforme var et kæmpe hit, da vi serverede dem til en lækker culottesteg, en sauce og med en hurtig grøn salat til. Og så får de jo også sådan et fint look, når de bages på denne måde. Nu hvor efteråret for alvor er ved at være her, så kigger vi igen hen mod bagte kartofler osv. som tilbehør i stedet for alle de friske sommersalater. Derfor trængte vi til at prøve noget nyt og vi har flere gange fået serveret kartofler som disse hos venner. Så nu var det på tide at lave vores egen version af dem. De får en dejlig smag af hvidløg og smør. Og så er osten jo lige prikken over i’et. Det går aldrig helt galt, når man blander smør, ost og hvidløg. LÆS OGSÅ: Se flere ideer og opskrifter på kartofler som tilbehør her Sådan laver du kartofler i muffinform Det er nemt at lave kartofler i muffinform. Du renser bare eller skrællerne kartoflerne. Herefter skæres de i tynde skiver. Det kan gøres med en kniv, hvis man er god til at være præcis. Ellers kan man bruge et mandolinjern. Så vendes kartoffelskiverne med hjemmelavet hvidløgssmør og ost. Stabl dem i muffinsformene. Det kan være sådan en stålform eller du kan bruge papirsforme. Det er bare for at hjælpe dem med at holde formen. Så bages de ellers bare til de er gyldne og sprøde. Det er nemt og resultatet bliver så godt. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.