Grønkålssalat med avocado og granatæble

Grønkålssalat med avocado og granatæble
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

0 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

En nem og lækker opskrift på grønkålssalat med appelsin og avocado. Den er vendt i appelsinsaft, som giver salaten en let syrlighed.

Ingrediensliste

 • 50 g. grønkål
 • 50 g. rød spidskål
 • 1 stk. granatæble
 • 4 stk. appelsin
 • 1,5 stk. avocado

Fremgangsmåde

 1. Hak grønkål og rødt spidskål fint. Bland det i en skål.
 2. Pil granatæblet, så du får kernerne ud.
 3. Skræl avocado, fjern stenen og skær avocado i tern.
 4. Skær skrællen af 3 af appelsinerne og skær i små tern. Den sidste appelsin skal du kun bruge saften fra. Pres saften ud i en skål.
 5. Fordel lidt af appelsinsaften udover grønkål og spidskål.
 6. Vend appelsiner, avocado og granatæblekerner i. Vend evt. lidt mere appelsinsaft i, hvis du synes den godt kan tage lidt mere.
 7. Anret i et fad eller skål.
 8. Sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på grønkålssalat med appelsin og avocado

En nem og lækker opskrift på grønkålssalat med appelsin, avocado og granatæble. En virkelig skøn og farverig salat, som pynter og mætter godt. Den er vendt i appelsinsaft, så den får en let syrlighed, samtidig med, at den er super frisk.

En lækker salat til aftensmaden eller hvis du skal have gæster. Den kan sagtens laves på forhånd og så blot stå i køleskabet indtil servering. Det er en rigtig lækker vintersalat eller julesalat, som vi ofte serverer i vinterhalvåret. Kombinationen af den letsyrlige appelsin, den cremet avocado og de sprøde granatæblekerner smager så godt sammen. Derudover bruger vi rød spidskål og grønkål, som er en super god base til vintersalater.

LÆS OGSÅ: Rösti-sandwich med kylling

Grønkålssalat med avocado og granatæble

Kan den laves dagen før?
Vi anbefaler, at salaten laves på dagen. Det skyldes i stor grad avocadoen. Den bliver nemlig brun, hvis den skæres dagen før. Du kan dog godt blande de andre ting dagen før og så blot vente med at skære avocado og blande i på selve dagen.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar