Kogte majs

Kogte majs
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift og fremgangsmåde på kogte majs. Det er nemt at koge majskolber i gryde, så de bliver helt perfekte og saftige.

Ingrediensliste

  • 2 stk. majskolbe
  • 0,2 bundt frisk persille
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Find en gryde og bring letsaltet vand i kog.
  2. Rens og skyl majskolber. Skær dem evt. i mindre stykker.
  3. Når vandet koger, kommes majskolber i gryden. Skru lidt ned for varmen og lad koge i cirka 8-10 minutter alt efter størrelse.
  4. Tag kolberne op og drys med salt, peber og frisk persille.
Bedøm denne ret

Opskrift på kogte majs

Sådan her laver du perfekte kogte majs hver eneste gang. Det er altså en stensikker måde at tilberede majskolber på ved at koge dem. Det giver saftige og lækre majs, som kan serveres som tilbehør til aftensmaden. Det her er en meget standardopskrift, hvor du så kan smøre med smør efter eller pensle med smør og drysse med krydderier efter. Så tag det her som en god guide til hvordan du får de helt gode kogte majskolber hvert eneste gang. Det eneste det kræver er majskolber og en gryde med vand og salt. Vi drysser med lidt frisk persille inden servering, men det kan sagtens udelades.

Når majskolberne kan købes i butikkerne, så ved man, at sommeren er godt på vej. Det er jo nemlig ikke året rundt, at du kan få fat i de lækre kolber. Derfor nyder vi det ekstra meget, når de endelig kan købes og vi får derfor også spist en masse majs i løbet af sommeren. Det er noget af det bedste tilbehør til sommermaden og samtidig noget af det nemmeste at lave.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter med majskolber her

Kogte majs

Koge majs

Det er lidt forskelligt hvordan vi tilbereder vores majskolber. En af de helt nemme er at koge majs. Det er nemt og hurtigt. Vi vælger ofte denne løsning, hvis vi ikke skal have gang i grillen eller hvis vi hurtigt lige mangler noget tilbehør til aftensmaden. Så går vi nemlig ofte med majs, når man kan få det. Vores børn elsker også majs, hvilket er fedt, da det er så let at lave. Som sagt, så kan man smøre dem med smør efter de er kogt eller lave sådan en mexi-style og smøre med smør og drysse med krydderier.

Majskolber kogetid

Det varierer lidt med kogetiden på majskolber. Men vi synes, at det er passende med 8-10 minutter, men det afhænger selvfølgelig af størrelsen. Men man plejer også at kunne se det på farven, hvor majskornene ændrer farve til sådan en mørkegul farve. Så plejer de at være klar.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar