Luciabrød Luciabrød Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 stk. Opskrift til 12 stk. Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 1 time Samlet tid 1 time og 15 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på hjemmelavet luciabrød. De fineste gule juleboller, som spises efter tradition d. 13. december på luciadag. Ingrediensliste 30 g. gær 2 dl. vand 2 spsk. creme fraiche 1 tsk. stødt safran 3 spsk. sukker 0,5 tsk. salt 1 æg 0,75 dl. raps- eller solsikkeolie 450 g. hvedemel Til pensling 1 æg 50 g. rosiner Fremgangsmåde Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt creme fraiche, safran, sukker, salt, æg og olie. Rør hvedemel i lidt af gangen og ælt til du har en smidig dej. Lad dejen hæve i 30 minutter. Form 12 boller og rul dem ud til en pølse på 15-17 cm. Form luciabrød ved at sno enderne sammen. Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve 30 minutter. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Pensl dine luciabrød med et sammenpisket æg og pres en rosin i hver snoning. Bages i ca. 8-12 minutter, alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med dem efter 8 minutter. Tag dem ud af ovnen, når de er let gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på luciabrød Her får du en super nem og lækre opskrift på klassiske luciabrød bagt med safran og rosiner. Mange har som tradition at spise de fine luciaboller d. 13. december på luciadag. Bollerne kaldes også for lussekatter og traditionen med at spise dem er kommet fra Sverige til Danmark. De smager super lækre, hvis man spiser dem lune og med lidt smør på, men de kan også sagtens nydes kolde. Det der er specielt ved dem er den specielle form på brødet. Du kan forme brødet på forskellige måder og så kommes der en rosin i samlingerne på brødet, hvilket også bidrager til det fine udseende. Samtidig får brødet sin fine gule farve fra safran, som er et krydderi. Du kan bruge både stødt safran og saftantråde. Safran kan være lidt dyrt, så i stedet kan du sagtens bruge lidt kardemomme og evt. lidt stødt gurkemeje for at give den gule farve. LÆS OGSÅ: Risalamande Lussekatter opskrift Som sagt, så kaldes de fine gule boller også for lussekatter eller lussebullar i Sverige. Det er en tradition, som vi har stjålet fra svenskerne og en ganske fin tradition, hvis vi skal sige det. Vi elsker generelt bare alle de traditioner og hyggelige ting, som man kan lave gennem hele decembermåned. Så vi tager gerne så mange traditioner ind som muligt. Derfor elsker vi på luciadag at bage de her fine lussekatter boller. Kan jeg bruge andet end safran? Ja, som sagt, så kan du bruge lidt stødt kardemomme og lidt stødt gurkemeje for at give den gule farve. Kan jeg bruge andet end rosiner? Ja her kan du bruge chokoladeknapper i stedet. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.