Tilmeld nyhedsbrev

Risalamande

Risalamande

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på en luftig og cremet risalamande, som vi serverer hvert år juleaften sammen med en god, lun kirsebærsauce. Den har faktisk godt af at blive rørt sammen aftenen inden den skal bruges, så den lige kan få lov til at trække sig sammen. Så kan man tilføje lidt ekstra fløde dagen efter, hvis den bliver for tyk.

Ingrediensliste

  • 550 g. kold risengrød
  • 4 spsk. flormelis
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 40 g. smuttede mandler

Fremgangsmåde

1. Bland kold risengrød med flormelis og vaniljesukker.
2. Hak mandler groft. Bland dem i grøden.
3. Pisk fløden til en let skum. Vend grøden sammen med flødeskum.
4. Sæt på køl, indtil servering. Lav gerne risalamanden dagen før, så den kan få lov at trække sammen.

Bedøm denne ret

Den bedste opskrift på en cremet og lækker risalamande, som er luftig og med en lækker smag af vanilje. Selvfølgelig serveret med lun kirsebærsauce, så er det jo julens dessert.

Og vi har slet ikke tal på hvor mange gange vi når at spise risalamande i løbet af december. Det er utroligt, at der ikke løber risalamande og kirsebærsauce i vores blodårer.

Vi har igennem mange år arbejdet sammen i et cateringfirma i vores hjemby. Her varer julen altså lige fra start november, indtil slutningen af januar. Så måske I kan forstå, hvorfor vi får spist så meget risalamande i løbet af julen.

Men vi klager ikke, for vi elsker risalamande. Bare den er lavet rigtigt og ikke er alt for tung i det, men samtidig må den heller ikke indeholde for meget fløde, så man nærmest skal sidde og lede efter risene. Det skal være en god balance og det er netop hvad denne opskrift har.

Skriv en kommentar