Risalamande

risalamande

Opskrift på den bedste risalamande

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på en luftig og cremet risalamande, som vi serverer hvert år juleaften sammen med en god, lun kirsebærsauce. Den har faktisk godt af at blive rørt sammen aftenen inden den skal bruges, så den lige kan få lov til at trække sig sammen. Så kan man tilføje lidt ekstra fløde dagen efter, hvis den bliver for tyk.

Ingrediensliste

Fremgangsmåde

  1. Hak mandler groft. Bland dem i grøden.
  2. Hæld fløde i en skål med flormelis og vaniljesukker. Pisk det til en let skum. Den må endelige ikke blive for fast, da du så får en meget tung risalamande. Vend grøden sammen med flødeskum.
  3. Sæt på køl, indtil servering. Lav gerne risalamanden et par timer før. Hvis den virker for “hård” eller tung, så kan du piske lidt mere fløde og blande i.

Bedøm denne ret

Opskrift på den bedste risalamande

Den bedste opskrift på en cremet og lækker risalamande, som er luftig og med en lækker smag af vanilje. Selvfølgelig serveret med lun kirsebærsauce, så er det jo julens dessert. Og vi har slet ikke tal på hvor mange gange vi når at spise risalamande i løbet af december. 

Men vi klager ikke, for vi det! Bare den er lavet rigtigt og ikke er alt for tung i det, men samtidig må den heller ikke indeholde for meget fløde, så man nærmest skal sidde og lede efter risene. Det skal være en god balance og det er netop hvad denne opskrift har.

LÆS OGSÅ: Julesmåkager med Oreo

risalamande

Risalamande med ristede mandler

Hvis du vil lave den lidt ekstra luksus og give den en ekstra dyb smagsnuance, så kan du med fordel lave din risalamande med ristede mandler. Du rister bare dine smuttede mandler på en tør pande, indtil de får lidt farve. Herefter lader du dem køle af og så hakker du dem på samme måde, som med almindelige mandler. Det smager super lækkert og kan også anbefales.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag