Risalamande
Forberedelsestid
10 minutterTilberedelsestid
10 minutterSamlet tid
20 minutterBeskrivelse
Den bedste opskrift på en luftig og cremet risalamande, som vi serverer hvert år juleaften sammen med en god, lun kirsebærsauce. Den har faktisk godt af at blive rørt sammen aftenen inden den skal bruges, så den lige kan få lov til at trække sig sammen. Så kan man tilføje lidt ekstra fløde dagen efter, hvis den bliver for tyk.
Ingrediensliste
-
Risengrød
- 2,5 dl. vand
- 190 g. grødris
- 1 liter sødmælk
-
Tilsæt efter
- 80 g. flormelis
- 5 tsk. vaniljesukker
- 3,5 dl. piskefløde
- 2,5 dl. Cremefine piskefløde
- 100 g. smuttede mandler
Fremgangsmåde
Dagen inden
- Kog vand op.
- Tilsæt grødris og lad det koge i ca. 2-3 minutter.
- Tilsæt mælk.
- Lad det simre ved lav varme i ca. 35-40 minutter, hvor der bliver rørt jævnligt i gryden, så det ikke brænder på.
- Når grøden er tyknet og risene er færdigkogt, så tages gryden af varmen.
- Hæld grøden over i en skål.
- Læg et stykke husholdningsfilm helt ned på grøden (så undgår du, at der dannes en “hinde” på grøden).
- Sæt grøden i køleskabet til dagen efter.
Dagen efter
- Hak mandler groft.
- Bland grøden med flormelis, vaniljesukker og de smuttede mandler. Rør det godt sammen.
- Pisk henholdsvis almindelig piskefløde og Cremefine piske i hver deres skål (man kan ikke piske det sammen). Pisk det til du har en blød flødeskum (den må endelig ikke være alt for stiv).
- Vend til sidst de to slags fløde i grøden. Tilsæt lidt af gangen til du får den konsistens du godt kan lide. Når den sættes på køl, så vil den også automatisk “trække” sig lidt sammen, så den må endelig ikke være for “hård” eller tung.
- Vend det hele godt rundt (du må endelig ikke piske), så du ingen klumper har. Smag til evt. med mere flormelis eller vaniljesukker.
- Sæt risalamanden på køl indtil servering.
Opskrift på den bedste risalamande
Den bedste opskrift på en cremet og lækker risalamande, som er luftig og med en lækker smag af vanilje. Selvfølgelig serveret med lun kirsebærsauce, så er det jo julens dessert. Og vi har slet ikke tal på hvor mange gange vi når at spise risalamande i løbet af december.
Men vi klager ikke, for vi det! Bare den er lavet rigtigt og ikke er alt for tung i det, men samtidig må den heller ikke indeholde for meget fløde, så man nærmest skal sidde og lede efter risene. Det skal være en god balance og det er netop hvad denne opskrift har.
LÆS OGSÅ: Julesmåkager med Oreo
Hvorfor bruger I to slags fløde?
Du kan sagtens bare bruge almindelig piskefløde, men vi synes, at man får den absolut bedste risalamande ved at bruge lidt Cremefine piskefløde også. Det gør din risalamande super luftig og knap så tung i det. Men som sagt, så kan du bare bruge helt almindelig piskefløde, hvis du er mere til det.
Risalamande med ristede mandler
Hvis du vil lave den lidt ekstra luksus og give den en ekstra dyb smagsnuance, så kan du med fordel lave din risalamande med ristede mandler. Du rister bare dine smuttede mandler på en tør pande, indtil de får lidt farve. Herefter lader du dem køle af og så hakker du dem på samme måde, som med almindelige mandler. Det smager super lækkert og kan også anbefales.
Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Kommentarer
Hej hvorfor bruger du flormelis og hvad er det godt for mange julehilsner Lotte
Hej,
Ikke af nogen speciel grund. Du kan også bruge sukker 🙂
Kh