Marry me kødboller

Marry me kødboller
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Opskrift på de lækreste Marry Me kødboller i flødesovs med soltørrede tomater og basilikum. Server med kartoffelmos eller pasta.

Ingrediensliste

  • Kødboller

  • 1 stk. løg
  • 500 g. hakket svinekød
  • 1 stk. æg
  • 1 dl. mælk
  • 3 spsk. havregryn
  • salt/peber
  • Marry me sauce

  • 2 stk. løg
  • 4 fed hvidløg
  • 100 g. soltørrede tomater
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 1 dl. vand
  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • 5 dl. madlavningsfløde
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 50 g. parmesan
  • Kartoffelmos

  • 1500 g. kartoffel
  • 30 g. smør
  • 2 dl. mælk
  • salt
  • KØB PÅ NEMLIG

Fremgangsmåde

Kartoffelmos

  1. Skræl kartofler.
  2. Kom dem i en gryde og dæk dem med vand. Bring dem i kog og kog dem indtil de er møre. Bemærk at der ikke skal salt i vandet.
  3. Når de er kogt drænes de for vand og kommes over i en skål.
  4. Her piskes de med smør, salt og mælk til en luftig mos med en elpisker.
  5. Smag til med salt.

Marry me kødboller

  1. Løg hakkes meget fint eller blendes i en minihakker.
  2. Kom herefter løg, hakket svinekød, æg, mælk, havregryn og salt/peber i en skål og rør det godt sammen til en ensartet fars. Vi bruger vores røremaskine og k-spaden, så er det lynhurtigt at røre farsen sammen.
  3. Hvis farsen er for tynd, så tilsættes lidt ekstra havregryn. Hvis den er for tør, så tilsættes lidt ekstra mælk. Form til kødboller og placer evt. på et skærebræt eller et stykke bagepapir.
  4. Nu til saucen. Hak løg og hvidløg fint. Skær soltørrede tomater i mindre stykker (ofte er de nemlig ret store og gem også olien derfra).
  5. Varm en pande op med noget af olien fra de soltørrede tomater. Start med at stege kødbollerne, så de får farve over det hele. Tag dem herefter fra på en tallerken.
  6. Sæt panden tilbage på blusset og tilsæt evt. lidt ekstra olie, hvis nødvendigt.
  7. Kom så løg, hvidløg og soltørrede tomater på. Lad det sautere et minuts tid.
  8. Kom så tørret oregano, vand, smuldret bouillonterning (den skal ikke opløses i vand inden) og madlavningsfløde på. Rør det hele godt sammen.
  9. Kom kødbollerne tilbage på panden og skru ned for blusset. Lad saucen og kødbollerne simre ved middel varme i ca. 15 minutter.
  10. Skyl basilikum og hak det evt. groft. Riv parmesan fint.
  11. Kom til sidst basilikum og parmesan i saucen. Rør det godt ud og lad basilikum falde lidt sammen i saucen.
  12. Smag til sidst til med salt/peber.
  13. Server med kartoffelmosen til.
Bedøm denne ret

Opskrift på marry me kødboller

Her får du opskriften på den lækreste omgang Marry Me kødboller med en cremet kartoffelmos til. Måske du har set vores opskrift på Marry me chicken? Det er en ret, som er ret populær på de sociale medier for tiden. Vi skulle derfor selvfølgelig prøve at nyfortolke retten en smule og lave den med kødboller i stedet. Vi har nemlig begge små drenge, som elsker hakket kød. Den står derfor ofte for en form for hakket kød til aftensmad hos os. Derfor vil vi gerne inspirere til hvordan man kan bruge hakket svinekød på mange forskellige måder, så man ikke altid falder i fælden og laver de samme retter igen og igen.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med hakket svinekød her

Marry me kødboller

Kødboller i flødesauce

Et bud kunne være de her marry me kødboller. Svinekødboller i en smagfuld flødesauce med soltørrede tomater, parmesan og frisk basilikum. Vi har valgt at servere dem med kartoffelmos til. Det bliver også sådan lidt en nyfortolkning af de svenske kødboller. Uanset, så var den her ret altså et kæmpe hit blandt både store og små – og den har været på madplanen mange gange siden første gang vi fik den.

Ret med kødboller

Det er sådan en dejlig og nem ret med kødboller. En ret med kødboller af svinekød, som samtidig er nem at lave. Kødbollerne laves ud af hakket svinekød, som røres sammen med æg, havregryn, mælk og salt/peber. De steges af på panden, inden selve saucen laves. Så lægges de tilbage i saucen, så de kan blive færdigtilberedt. Som sagt, så serverer vi med kartoffelmos, men man kunne også servere med pasta eller ris til.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Kommentarer

  1. Hej,

    Bare lige til info, i ingredienslisten står der hakket svinekød, og i fremgangsmåden står der hakket kylling 🙂

  2. Er der noget andet som kunne være en god substitut for parmesan (grundet allergi) eller er det bedst bare at undlade den ingrediens?

Skriv en kommentar