Nøddekurv med passionsfrugt og påskeæg Nøddekurv med passionsfrugt og påskeæg Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 stk. Opskrift til 6 stk. Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 10 minutter Samlet tid 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på en sprød nøddekurv med passionsfrugt og påskeæg. Nøddekurve med fyld af creme og chokoladeæg. Ingrediensliste Nøddekurve 55 g. hasselnødder 50 g. smør 45 g. glukosesirup 50 g. sukker 3 spsk. hvedemel (uden top) Passionsfrugtsskum 3 stk. passionsfrugt 2,5 dl. piskefløde 75 g. mascarpone 3 spsk. flormelis Pynt 50 g. marcipan påskeæg Læg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.com Fremgangsmåde Tænd ovnen på 160 grader varmluft. Si saften fra passionsfrugterne igennem en trådsi. Gem passsionsfrugtskernerne. Nu skal nøddeskålene laves. Blend hasselnødder. Bland hasselnødder med blødt smør, glukosesirup, sukker og hvedemel til du har en ensartet masse. Læg 4 store tsk. dej spredt ud på et stykke bagepapir (når de bages flyder de ud, så det er vigtigt, at de får meget plads hver især). Når ovnen er varm, så bages de i ca. 8-10 minutter til de er gyldne og ensartet. Stil 4 glas klar med bunden i vejret klar. Tag bagepladen ud af ovnen og lad dem køle ned i 1 minut. Hiv nu dejen af bagepapiret og læg hver stykke over glasset. Lad dem folde sig ned over glasset og brug evt. fingrene til at forme dem en smule. Lad dem køle helt af på glasset. Læg nu anden omgang i ovnen og gentag samme proces. Skal nøddeskålene først bruges dagen efter, så kan de pakkes ned i en lufttæt beholder. Pisk piskefløde, passionsfrugtsaft, mascarpone og flormelis i en skål til en let creme. Smag til og tilsæt evt. mere flormelis, hvis den skal være sødere. Sprøjt passionsfrugtskummet i nøddeskålene kort inden servering. Pynt med hakkede marcipan påskeæg, kernerne fra passionsfrugterne og evt. lidt citronmelisse. Lås skærm Opskrift på nøddekurv med passionsfrugt og påskeæg Server en nøddekurv med passionsfrugt og påskeæg her i påsken. Det er en lækker lille dessert, hvor man kan klargøre nøddekurvene på forhånd. Man kan godt sige, at det her er påskeversionen af den klassiske nøddekurv. Sprød nøddekurv, hvor der kommes passionsfrugtscreme i, lidt frisk passionsfrugt og påskeæg på toppen. Det her er en dejlig frisk dessert, som ikke kræver det store. Passionsfrugten gør den frisk og ikke alt for sød. Vi er vilde med de friske smage her til påske. Hvad enten det er passionsfrugt, citron eller lime. Derfor kan du også sagtens bytte passionsfrugten ud i skummet og bruge lime eller citron i stedet. Er man ikke til skum, så kan de også fyldes med is og der kan stadig pyntes med påskeæg. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på påskedesserter her Nøddekurve med fyld af creme og påskeæg Der er noget nostalgisk over sådan nogle nøddekurve med fyld af creme og påskeæg. Måske ikke lige med påskeæg, men i hvert fald over nøddekurve. Vi kan huske, at vi havde en lokal bager i den by, hvor vi er opvokset i, som altid solgte dem. Så hver gang vi laver dem, så kommer vi altid til at tænke på den bager. Det er så lækkert med nøddekurve. De er nemme at lave og er oplagte her til påske, men også som en sommerdessert. De kan fyldes med præcis det, som du har lyst til. Man kan også bruge dem som skål til frugtsalat og så lave en creme til. Mulighederne er mange. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.