Tærtedej

Her får du vores grundopskrifter på tærtedej. Når først man har en god og nem opskrift på tærtedej, så er det nemt at lave både salte og søde tærter. Tærtedej kan laves med olie og dermed uden smør. Men den mest typiske måde er nok at lave dejen med smør i.

Tærtedej laves typisk på en base af smør, mel, æg og lidt væske. Så samles dejen med hænderne, hvorefter dejen stilles på køl. Dette gør man for, at den bliver nemmere at rulle ud, inden den skal i tærtefadet.

Du kan lave tærtedej med grahamsmel, med havregryn eller blot med almindeligt hvedemel, hvis det skal være en helt normal, lys tærte. Du kan lave tærter med og uden sukker alt efter om det skal være en sød eller en salt tærte. Vi har opskrift på både en lys og en grov tærtedej, som du kan bruge som en lækker tærtebund.

Hvor lang tid før kan jeg lave en tærtedej?

Du kan sagtens lave selve tærtedejen i god tid. Faktisk kan den holde sig 1-2 uger på køl, hvis du pakker den godt ind i husholdningsfilm. Du kan også fryse dejen, hvis det er. Hvis du fryser den, så skal den have lov til at tø op, inden du ruller den ud og placerer den i et tærtefad.

Kan jeg lave tærtedej uden æg?

Du kan sagtens lave tærtedej uden æg. Så laver man den blot på smør, mel og lidt vand, så dejen samler sig.

Tærtedej færdig

Når først du har prøvet hvor nemt det er at lave en hjemmelavet tærtedej, så vil vi vove at påstå, at du sjældent køber den færdiglavet igen. Selvfølgelig er der dage, hvor alt skal gå stærkt og man ikke har hverken tid eller overskud til at lave en hjemmelavet.