Paella med rejer og kylling

Paella med rejer og kylling
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Paella med rejer og kylling samt grøntsager. En nem one pot ret med ris, kylling og rejer med masser af smag.

Ingrediensliste

  • 400 g. kyllingebryst
  • 1 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 320 g. risttoris
  • 1 tsk. tørret gurkemeje
  • 2 tsk. paprika
  • 2 dl. hvidvin
  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • 7 dl. vand
  • 400 g. hakkede tomater på dåse
  • 150 g. frosne grønne bønner
  • 100 g. frosne ærter
  • salt/peber
  • raps- eller solsikkeolie
  • 150 g. rejer med skal
  • 1 stk. citron
  • 0,2 bundt frisk persille
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

  1. Rens kylling og skær i tern.
  2. Klargør grøntsager og snit i skiver.
  3. Opvarm olie i en stor pande med høje kanter.
  4. Svits kylling af.
  5. Kom løg, peberfrugt og hvidløg på og svits yderligere et par minutter.
  6. Nu tilsættes risottoris, gurkemeje og paprika. Steg godt af.
  7. Hæld hvidvin på og lad alkoholen fordampe.
  8. Kom bouillon, vand og hakkede tomater i og lad det nu simre ved svag varme under omrøring til væden er kogt ind. Smag på risene undervejs. Hvis risene stadig er lidt hårde, når væden er kogt ind, tilsættes lidt ekstra vand.
  9. Tilsæt ærter og bønner og lad dem stege med de sidste 5-7 minutter før servering.
  10. Smag til med salt og peber.
  11. Opvarm olie på en anden pande.
  12. Steg rejerne i et par minutter, krydr med salt og peber og kom i paellaen.
  13. Server med citronbåde og frisk persille.

Opskrift på paella med rejer og kylling

Paella med rejer og kylling er en ægte solskinsret, som bare smager af sol og sommer. Når vi får paella, så tager vores tanker os straks til Spanien. Paella er nemlig en spansk ret, som består af ris, ofte skaldyr, kylling eller chorizo samt masser af grøntsager. Vi drømmer om i år at købe sådan et stort udendørs gasblus og en stor paellapande, så vi kan tilberede en kæmpe portion, når vi får venner og familie på besøg og samtidig kan være udenfor.

Den her paella er med rejer og kylling, hvilket er sådan en god kombination. Man kan også lave den udelukkende med skaldyr, hvis man er mere til det. Man bruger også ofte blæksprutte og muslinger til paella, så mulighederne er mange.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på spanske retter her

Paella med rejer og kylling

Spansk paella

Det her er vores bud på en spansk paella. Der skal rigtigt safran i paella, men det udelader vi, da det er meget dyrt at købe. Man kan sagtens lave en god og smagfuld paella uden safran. I stedet bruger vi gurkemeje for at give det farven. Det er en god hverdagsret, men kan også sagtens serveres i weekenden. Gerne med et godt glas hvidvin til, så er det altså en god sommermenu og vi kan slet ikke vente med at nyde det på terassen i år. Der er bare intet som sådan en omgang spansk paella. Vi kommer straks i feriestemning.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar

Kommentarer

    1. Hej Søsser,
      Det er nu rettet til gram og i fremgangsmåden fremgår der nu hvornår ærter og bønner skal i 🙂
      Kh