Pasta med kyllingelår og citron

Pasta med kyllingelår og citron
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedningstid

30 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på pasta med kyllingelår og citron. En let hverdagsret med kyllingelår og ganske få ingredienser.

Ingrediensliste

  • 400 g. kyllingelår
  • 300 g. pasta
  • 1 tsk. smør
  • 1 stk. løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 glas hvidvin
  • 0,5 stk. citron
  • 1,5 dl. pastavand
  • 0,2 bundt frisk timian
  • 0,5 bundt frisk dild
  • salt/peber
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

  1. Tilbered kyllingelår enten i ovn eller airfryer ved 200 grader i ca. 30 minutter. Vend dem i olivenolie, salt og peber. Lad dem herefter passe sig selv.
  2. Sæt vand over til pasta og kog som anvist på pakken.
  3. Snit løg og hvidløg.
  4. På en pande smeltes smør.
  5. Tilsæt løg og hvidløg og sauter et par minutter.
  6. Hæld hvidvin på panden og lad alkoholen fordampe.
  7. Pres citronsaft og kom på panden.
  8. Hæld vandet fra pastaen, men gem noget af pastavandet.
  9. Tilsæt den kogte pasta samt noget af pastavandet.
  10. Vend pastaen godt i saucen og tilsæt eventuelt lidt mere pastavand for at gøre den mere cremet. Lad retten samle sig.
  11. Skyl og snit frisk timian og dild og kom i. Smag til med salt og peber.
  12. Anret pastaen og kom et par bagte kyllingelår på toppen. Pynt evt. med lidt frisk dild på toppen.
  13. Server med det samme.

Opskrift på pasta med kyllingelår og citron

Her får du opskriften på en lækker omgang pasta med kyllingelår og citron. En simpel og smagfuld pastaret med bagte kyllingelår. Vores børn elsker denne ret, da de især elsker sådan et kyllingelår. Man skal ikke undervurdere et kyllingelår. Der sidder så god smag i sådan et lår og samtidig en god mængde fedt, så kødet ikke bliver tørt. Det passer helt perfekt til sådan en omgang citronpasta med friske krydderurter.

Vi sætter pris på de her nemme hverdagsretter, som kræver få ingredienser og minimal tid i køkkenet. Her laver vi lårene som bagte kyllingelår, da de stort set passer sig selv i enten ovn eller airfyer. Så skal man blot lave pastaen, som består af løg, hvidløg, citron, pasta, lidt pastavand og friske krydderurter. For at gøre retten cremet er der blot brugt pastavand.

LÆS OGSÅ: Se alle vores pastaretter med kylling her

Pasta med kyllingelår og citron

Bagte kyllingelår med cremet pasta

En lækker omgang bagte kyllingelår med cremet pasta er en god hverdagsret og nem aftensmad. Det er billig, men stadig smagfuld mad. Det, som kan være lidt dyrt, er nok krydderurterne. Her er et kæmpe tip altså at dyrke krydderurter selv i en krukke eller lignende. Ofte skal man jo bare bruge en lille håndfuld og i stedet for at skulle købe det hele tiden, så er det fedt at have det på “lager”. Så det vil vi i den grad anbefale! Så kan man nemt trylle sådan en simpel pastaret om til noget virkelig godt og smagfuldt ved brug af nogle friske krydderurter.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar