Rævesauce

Rævesauce
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

10 minutter

Beskrivelse

Nem og hurtig opskrift på hjemmelavet rævesauce til gravad laks og røget laks. En hjemmelavet dilddressing lavet på sennep.

Ingrediensliste

  • 2 spsk. dijonsennep
  • 2 spsk. brun farin
  • 2 tsk. hvidvinseddike
  • 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 0,2 bundt frisk dild
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Hak dild fint og bland det med alle ingredienserne. Smag til med salt, men pas på ikke at salte for meget, da laksen også er meget salt.
Bedøm denne ret

Opskrift på rævesauce

Her får du en nem opskrift på hjemmelavet rævesauce, som er en dilddressing, man ofte serverer til gravad laks eller bare røget laks generelt. Det hører sig bare til, til enten påskefrokosten eller julefrokosten, hvis du serverer laks. Man kan selvfølgelig sagtens købe den færdiglavet, men det er slet ikke svært at lave den selv. Så vi plejer altid at lave den selv. Det er en smagfuld dressing eller sauce, som er lavet på sennep og frisk dild. For at give den sødme er den sødet med brun farin og for noget syrlighed, så er der tilsat hvidvinseddike.

Det er en dressing, som passer perfekt til den saltede laks. Lige et stykke godt brød, et par skiver laks og så rævesauce på toppen. Så har du altså en virkelig lækker mad.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter til påskefrokosten

Rævesauce

Dilddressing med sennep

Vi synes helt sikkert, at du selv skal give dig i kast med dilddressingen næste gang til din laks. Det er hurtigt at bikse sammen og så kan man også sagtens lave det i god tid, så den har tid til at stå og trække smag i køleskabet. Vi har brugt frisk dild, men du kan også sagtens bruge tørret dild, hvis du synes det er nemmere.

Vi har desuden brugt dijonsennep, som er en lidt stærkere sennep. Hvis du ikke er så god til sennep, så kan du også bruge en sød sennep for en mildere dressing. Men den brune farin gør altså også, at den bliver knap så stærk.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar