Rösti med stenbiderrogn

Rösti med stenbiderrogn
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på lækre små rösti med stenbiderrogn, creme fraiche og purløg. En lækker lille hapser eller appetizer til tapas eller forret.

Ingrediensliste

  • 500 g. kartoffel
  • 0,5 stk. løg
  • 1 stk. æg
  • 3 spsk. creme fraiche
  • 2 spsk. stenbiderrogn
  • 0,25 stk. rødløg
  • 0,2 bundt purløg
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartofler og pil skrællen af løget.
  2. Riv kartofler og løg groft på et rivejern.
  3. Pres det godt for væske i et viskestykke.
  4. Bland det med æg, salt og peber.
  5. Opvarm en pande med rigeligt olie. Kom klatter på panden og form til små røsti. Lad dem stege 4-5 minutter på hver side eller indtil de er gyldne.
  6. Anret dem på et fad eller en tallerken.
  7. Top med creme fraiche, stenbiderrogn samt finthakket purløg og rødløg.
  8. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på rösti med stenbiderrogn

En nem og lækker ide til tapas eller som en appetizer, nemlig de her rösti med stenbiderrogn. Sprøde rösti lavet på løg og kartoffel danner altså bunden for disse små hapsere med stenbiderrogn, creme fraiche og purløg. Det er simpelt, men nøj hvor smager det godt. Sådan en rigtig forårshapser, som byder op til sol og sommer. Vi er så heldige, at der er en lokal fiskehandler, som sælger frisk fisk én gang om ugen. Når først han begynder at have stenbiderrogn med, så ved man altid, at så er sommeren lige om hjørnet. Så vi bliver altid så glade, når først man kan få rogn igen. Det smager skønt sådan her, men kan jo også bruges på smørrebrød, på blinis, på pizza og meget mere.

LÆS OGSÅ: Se flere ideer på tapas her

Rösti med stenbiderrogn

Stenbiderrogn forret

Det er en mega god idé til en nem stenbiderrogn forret. Den sprøde kartoffelrösti passer vildt godt til rognen og så er det jo bare altid lækkert med sådan en fed creme fraiche samt finthakket purløg og rødløg. Hvis vi serverer dem til forret, så serverer vi gerne 2 eller 3 stk. Så plejer det at være meget passende, da det jo også bare er en forret.

Man kan også sagtens servere dem som hovedret. Måske som en del af et større tapasbord eller med flere små anretninger. Det er med at nyde det, når det er i sæson. Og de her rösti med stenbiderrogn er altså bare en god idé til en ret med stenbiderrogn.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar