Sådan laver du blomkålsris Blomkålsris Opskrift til 12345678910 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 5 minutter Tilberedelsestid 5 minutter Samlet tid 10 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og hurtig opskrift på hjemmelavede blomkålsris. De indeholder kun 25 kalorier pr. 100 g. og er derfor et super sundt alternativ til ris. Ingrediensliste 400 g. blomkål salt/peber Fremgangsmåde Du kan lave blomkålsris på to måder. Du kan enten gøre det i hånden eller i en foodprocessor. Start med at skære grimme knaster osv. af blomkålen. Del den i mindre stykker. Hvis du gør det i en foodprocessor, så tilføjer du bare mindre buketter til foodprocessoren og lader den hakke det til små stykker. Det skal bare lige hakkes i små stykker, så stop maskinen lige så snart alt er hakket. Hvis du gør det i hånden, så hakker du bare det hele meget, meget fint, indtil du har små stykker af blomkål. Du kan spise blomkålsrisene rå. Alternativt kan du dampe dem eller stege dem. Ved dampning Kog 1 liter vand. Hæld vandet over blomkålsrisene og læg et låg eller en tallerken over skålen i 1 minut. Dræn herefter blomkålsrisene. Smag til med salt og peber. Server med det samme. Ved stegning Varm 2 spsk. olie op på en pande. Tilsæt blomkålsrisene til panden. Vend det godt rundt og lad dem stege ca. 1-2 min. Smag til med salt og peber. Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Nem opskrift på blomkålsris Blomkålsris er det lækreste sundere alternativ til almindelige ris. Det er kaloriefattigt, så hvis du prøver at spare på kalorierne, så er det et super godt alternativ. Du kan også blande dem med ris, så det bliver 50/50. 100 g. blomkålsris indeholder kun 25 kalorier, så du kan roligt spise løs. LÆS OGSÅ: Broccoliris Et sundere alternativ til ris Det er et super fint alternativ til ris. Du kan spise dem rå, dampe dem eller stege dem på en pande. Vi er nok mest til at stege dem på panden med en masse krydderier. Man kan også bruge blomkålsris til at lave fried rice. Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.