Tilmeld nyhedsbrev

Sådan laver du glutentesten på din dej

I flere af vores opskrifter henviser vi til glutentesten, som på engelsk bliver kaldt “window pane test” og nu skal vi fortælle dig grunden til, at man skal lave denne test. Når man bager, så er det altafgørende, at dejen bliver æltet nok, så du får luftigt og lækkert bagværk.

Det hele handler i bund og grund om gluten i brødet. Når du ælter din dej, så bliver glutenproteinerne i brødet længere og længere, som skaber et glutennet i selve dejen. For at få et luftigt brød er det derfor afgørende, at dit glutennet er stærkt nok.

Sådan laver du glutentesten
Glutentesten laves ved at tage en lille klump fra sin dej. Den trækkes herefter ud i alle sider. Går dejen i stykker, når den trækkes ud, så er dit glutennet ikke stærkt nok endnu og dejen skal derfor æltes længere. Hvis du derimod kan trække dejen ud, så den strækker sig, ikke går i stykker og nærmest danner et “vindue”, så er din dej klar.

 

Skriv en kommentar